"Xabi i Ozil su bolji od Modrića: Sjajna je desetka, ali samo dobar igrač sredine terena"



SVE više novinara piše ono što odavno govore mnogi ljubitelji nogometa: Glasno se pitaju ima li Realu smisla dati bogatstvo za igrača od kojeg ima bolje u uigranoj šampionskoj momčadi.

Julio Maldonado, kolumnist madridskog Asa u tekstu "Genijalna desetka i samo dobar veznjak", ističe kako je Harry Redknapp svom glavnom igraču pronašao pravu ulogu i da je bio "Tottenhamov Pirlo". Ali dodaje, "i u toj ulozi je imao rupe u igri, prije svega na velikim utakmicama, kada mu je Van der Vaart morao dolaziti na centar pomagati."

"Zato što Modrić 'bježi' na njegovo prirodno mjesto, a to je pred kaznenim prostorom protivnika, pri čemu mu je leđa čuvao Scott Parker. Iz svega ovog vidi se da je Realova meta puno sličnija Ozilu nego Xabiju Alonsu."

Međutim, španjolski kolega ističe kako su oba njegova potencijalna konkurenta bolja od Modrića: "Ozil je bolji igrač od Modrića u zadnjoj trećini terena, a što se tiče igre na centru, Xabi je naravno klasa za sebe. Čini se nelogičnim da dvojac u srcu momčadi čine Xabi i Modrić, jer Mourinho tamo naravno postavlja po jednog kreativca i 'radnika', a mjesto potonjeg do sada je bilo rezervirano za Khediru, kojeg bi mijenjao Lassana Diarra."

Pročitajte više