Zagrebaši na završnom turniru SEHA lige: U srijedu protiv Tatrana za polufinale

Foto: PPD Zagreb

NIJE se još ni stišala euforija nakon izborenog četvrtfinala Lige prvaka izborenog u Danskoj, rukometaše PPD Zagreb čekaju novi veliki izazovi.
 
Zagrebaši su u Veszpremu gdje ih čeka završni turnir SEHA lige, koji je otvoren predstavljanjem četiri momčadi sudionice razigravanja za polufinale. 
 
Momčadi PPD Zagreba, Nexea, Meškov Bresta i Tatran Prešova stigli su ovog utorka u Veszprem kako bi sudjelovali na završnom turniru SEHA Gazprom lige te kako bi dan kasnije osigurali svoje mjesto u polufinalu gdje već čekaju prvoplasirana momčad regularnog dijela sezone i ujedno domaćin završnice, Veszprem, te drugoplasirani Vardar.
 

Zagrebaši za polufinale i Veszprem protiv Tatrana
 
Turnir će u srijedu u 17.45 u Veszprem Areni otvoriti rukometaši Meškova i našičkog Nexea, a pobjednik će igrati u petak polufinale protiv Vardara. Poslije tog meča, u 20.15 na rasporedu je dvoboj PPD Zagreb i Tatrana, a pobjednik ide na domaći Veszprem.
 
Trener PPD Zagreba, koji je regularni dio sezone završio na četvrtom mjestu, Veselin Vujović rekao je:
 
"Moramo igrati razigravanje zbog naših rezultata kroz regularan dio sezone. Tatran Prešov je vrlo dobra momčad s mnogo odličnih igrača. Umorni smo, naime, tek smo se vratili iz Kopenhagena, ali to nije isprika. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili i tražit ćemo treću sreću. Želimo biti dobar protivnik. Sretan sam što SEHA Gazprom liga raste iz godine u godinu."
 

Riječ je dobio i kapetan Zagrebaša Zlatko Horvat:
 
"Čeka nas vrlo težak susret sutra protiv rukometaša Tatran Prešova. Pobijedili su nas već dva puta ove godine. Igraju vrlo pametno i bit će to jako dobra utakmica. Želimo pobijediti ponovno nakon vrlo dobrog dvoboja s KIF Koldingom. Želimo dokazati da možemo dobiti Tatran i kad nemamo dovoljno vremena za oporavak".
 
Iako je oba puta ove sezone dobio Zagreb, Tatran je regularni dio završio na petom mjestu, a njihov trener Peter David je ovako najavio meč:
 
"Veselimo se sutrašnjoj utakmici, igramo protiv PPD Zagreba protiv kojeg smo već igrali dva puta. Znamo da su u dobrom raspoloženju nakon utakmice protiv KIF Koldinga. Premda imamo nekih problema u ekipi, dobro znamo u kakvoj smo formi te se nadam da ćemo igrati protiv Veszprema u petak."
 
Turnir će otvoriti trećeplasirana i šestoplasirana momčad regularnog dijela, Meškov i Nexe.

NEXE protiv Meškova koji vodi hrvatski izbornik
 
Trener Našičana Igor Rađenović je rekao:
 
"Želio bih pozdraviti sve prisutne. Veliko je zadovoljstvo biti dio završnog turnira SEHA Gazprom lige. Igramo protiv Meškov Bresta koji je vrlo dobra momčad s mnogo odličnih igrača i trenerom koji je postao izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije. Igrat ćemo onako kako smo igrali tijekom cijele sezone i dat ćemo sve od sebe na terenu. Čestitam svim ekipama koje su se kvalificirale na ovaj završni turnir i nadam se kako će Veszprem imati priliku vidjeti odličan rukomet u sljedećih nekoliko dana."
 
Novi izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić, trener je Meškova:
 
"Velika je čast biti ovdje meni kao treneru. Ovdje su najbolje ekipe i nadam se kako ćemo pokazati odličan rukomet. Igramo protiv Nexea koji je vrlo dobar i koji igra brz rukomet. Nadam se kako nećemo razočarati ljude ovdje u Veszpremu i da će svi uživati u dobrom rukometu."
 

Pročitajte više