Abramovič između ruske domovine i židovskog roda odobrao majčicu Rusiju

ROMAN ABRAMOVIČ je, prema pisanju The Timesa, instruirao Chelseajevog menadžera Avrama Granta da u zadnje vrijeme drži Tala Ben Haima na klupi kako bi bio nespreman za dvoboj protiv Rusa.

Ovu je priču The Times predstavio kao pošalicu koja kruži kuloarima uoči okršaja izraelske i ruske reprezentacije u subotu na stadionu Ramat Gan u završnici kvalifikacijskog ciklusa za Europsko prvenstvo. Englezi bi se plasmanu na EP mogli nadati tek u slučaju da Rusija ne uspije pobijediti Izrael i(li) da Hrvatska izgubi u Skoplju. Engleska javnost se više bavi mogućnošću da Izraelci osvoje bod u subotu protiv Rusije. Ben Haim je kapetan izraelske reprezentacije i dojam je da mu je Grant doista pomalo dozirao nastupe.

Vjetar u leđa ruskoj reprezentaciji mogla bi predstavljati i činjenica da u Izraelu živi oko milijun ruskih imigranata što je oko 15 posto ukupne populacije u toj zemlji. Dakle, moguće je očekivati da će golemi dio navijača na stadionu Ramat Gan podržati upravo  Rusiju. S druge je strane, kako piše The Times, "dobra vijest što su Englezi  naširoko popularni".

Za potvrdu ove teze citiraju vratara izraelske reprezentacije, Dudua Aouatea, “Svi izraelski igrači vole englesku reprezentaciju i Premierligu i učinit ćemo sve što možemo kako bismo joj pomogli. Izrael nije izgubio utakmicu na domaćem terenu od studenoga prošle godine kad nas je pobijedila Hrvatska sa 4:3. Mjesec dana ranije odigrali smo 1:1 u Moskvi."

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više