TRANSFERI

Ajax zakupio stranicu u svim katalonskim novinama: "Barcelono, uživaj u njemu!"

Screenshot: El Mundo Deportivo, Sport

NEZAPAMĆEN potez u povijesti nogometnih transfera izveo je Ajax. Do danas se nijedan klub nije od svog donedavnog igrača oprostio na način na koji je to izveo upravo amsterdamski velikan.

Frenkie De Jong (22), najbolji mladi veznjak na svijetu, nakon četiri godine je iz Ajaxa prešao u Barcelonu uz odštetu od 75 milijuna eura, čime je postao najskuplji nizozemski nogometaš u povijesti.

Transfer je dogovoren još u siječnju, a sada je realiziran. Ajax se neviđeno gospodski oprostio od igrača za kojeg se očekuje da iduće desetljeće bude nositelj igre Barcelone i zbog kojeg je otpisan do sada nezamjenjivi Ivan Rakitić. 

U svim katalonskim dnevnim novinama zakupio je po cijelu stranicu i tamo uz sliku nasmijanog De Jonga poručio: "Barcelono, uživaj u njemu ubuduće kao što smo mi do sada. Frenkie, sve najbolje!"

Činjenica da je Ajax svom bivšem igraču, ali i Barceloni, poželio sve najbolje na ovakav način i to još porukom na katalonskom jeziku oduševila je Katalonce i samo dodatno učvrstila neraskidivu vezu Ajaxa i Barcelone. 

Pročitajte više