"Ako se nastave neredi i pljačke, Londonu treba oduzeti Olimpijske igre"

"MEĐUNARODNI olimpijski odbor trebao bi razmotriti oduzimanje Olimpijskih igara 2012. Londonu ukoliko se u tom gradu nastave neredi i pljačke", izjavio je u petak član Njemačkog parlamenta Manuel Höferlin.

Kaos je u Londonu počeo u subotu u četvrti Tottenham nakon što su se mirni prosvjedi zbog nerazjašnjenog ubojstva 29-godišnjeg muškarca pretvorili u nasilje. Stanje se u zadnja tri dana primirilo, ali njemački parlamentarac smatra da ne treba ništa riskirati.

"Domaćinstvo Igara se ne može mijenjati od danas do sutra. Zato smatram da, ukoliko se stanje u Londonu ne promijeni, moramo razmišljati dovoljno rano o promjeni odredišta OI. Ako u normalnim okolnostima trebate toliki broj policajaca da kontroliraju nasilje, kako će onda biti za vrijeme Igara kada u gradu bude znatno veći broj posjetitelja? Imam osjećaj da bi bilo nevolja", poručio je Höferlin.

Dakako, član FDP-a, koalicijskog partnera vladajućeg CDU-a premijerke Angele Merkel, nudi i rješenje. Nije iznenađenje da se radi upravo o Njemačkoj.

"Očito je da Njemačka ima vrlo dobru infrastrukturu, posebno nakon Svjetskog prvenstva nogometaša 2006. i SP-a nogometašica ove godine. A i svi ostali sportski objekti u zemlji su u vrlo dobrom stanju", dodao je Höferlin.

Pročitajte više