Alibaba Abramovič odškrinuo igračima vrata pećine s milijunima zlatnika za dvostruku krunu

ROMAN ABRAMOVIČ je odlučio debelo nagraditi svoje nogometaše ako osvoje dvostruku krunu ove sezone. Svaki će igrač Chelsea inkasirati gotovo šesto tisuća funti bonusa, što se može nazvati premijom nad premijama.

Ruski multimilijarder nikako da stane s potrošnjom novca na svoj omiljeni klub. Osim što je u momčad utukao stotine milijuna funta na dovođenje raznih pojačanja, od kojih mnogi sjede na klupi, sada je odlučio da pred konačne okršaje u Premiershipu i u finalu Lige prvaka, ništa ne prepusti slučaju.
Osim visokih tjednih plaća, osigurao je dodatnih 14,5 milijuna funti za premije igračima, što bi ih trebalo dovoljno stimulirati da u odlučujućim utakmicama jurišaju "poput ruske vojske na naciste pred kraj Drugog svjetskog rata".

Chelsea je prepuna velikih nogometaša, Abramovič je potrošio, ne zna vjerojatno ni sam koliko novaca, a rezultata niotkuda. Ovo je Chelseaju tek prvo finale Lige prvaka, a vrlo je upitno mogu li do kraja prvenstva prestići Manchester United i uzeti naslov prvaka Engleske.

Milijuni za ionako preplaćene Chelseajeve zvijezde

Neki od igrača će zaraditi pravo bogatstvo ako Chelsea osvoji dvostruku krunu. Primjerice, Joe Cole i Claude Makelele koji su odigrali najviše utakmica u Ligi prvaka, njih dvanaest, trebali bi zaraditi oko 217 tisuća funti za osvajanje Premiershipa te oko 369 tisuća funta ako osvoje Ligu prvaka. To je zajedno oko 586 tisuća funta.
Do sada, "tatica" Roman Abramovič je bio također jako darežljiv prema svojim "zvjezdicama".
Tako su igrači za svaku pobjedu u skupini Lige prvaka dobili po 10 tisuća funti bonusa, zatim podijelili oko 500 tisuća za to što su bili prvi u skupini, zatim podijelili 750 tisuća funti za prolaz Fenerbahčea te 1,5 milijun funti za pobjedu nad Liverpoolom itd., mogli bi nabrajati do prekosutra.

Kada bi se još tome dodale tjedne plaće, i bonusi za svaku pojedinačnu utakmicu u Premiershipu i ostalim natjecanjima, bilo bi vrlo teško izračunati koliko je svaki igrač ekipe sa Stamford Bridgea ove sezone zaradio. Za razliku od pulena Romana Abramoviča, "crveni vragovi" ako osvoje dvostruku krunu mogu zaraditi najviše do 300 tisuća funti po igraču, što je također ekstremno velik novac.

S obzirom koliko je novaca u igri, nadamo se da ćemo barem u završnici Premiershipa i finalu Lige prvaka gledati atomski nogomet za pamćenje, kako bi barem malo utopili tugu što nemamo toliko novaca na našim računima. 

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više