NBA skauti se neugodno iznenadili LeBronovim sinom. Cijelu karijeru je lagao?

Foto: Screenshot

LeBRON JAMES Jr., poznao kao Bronny James, sin je jednog od najboljih košarkaša u povijesti, a nada se da će krenuti očevim stopama. Devetnaestogodišnji Amerikanac je proglašen velikom mladom nadom pa je u zadnjoj godini srednje škole završio u McDonald'sovoj All-American ekipi, svojevrsnom All Staru za taj uzrast iako je prošle sezone imao samo pet poena i dvije asistencije u prosjeku.

Ranije ove godine postalo je poznato da će pohađati Sveučilište Južne Kalifornije, a u travnju je objavio kako će se, zadržavajući svoj status igrača na koledžu, prijaviti na NBA draft 2024. godine. Zbog toga je posljednjih tjedana pod budnom paskom skauta i trenera najbolje košarkaške lige svijeta gdje prolazi seriju testova, treninga i utakmica koje bi trebale stručnjacima reći je li spreman za NBA.

Amerikanci ga nazivaju prevarom

No, prvi dojmovi na društvenim mrežama nisu dobri. Treba napomenuti da je on posebno na piku javnosti jer je dobar dio nje uvjeren da svoj košarkaški status duguje isključivo svome ocu koji ga gura kroz sustav.

Kao eklatantni primjer "prevare", na društvenim mrežama se objavio podatak kako je Bronny visok tek 185 centimetara iako su sve grafike dosad, uključujući i one na utakmicama u srednjoj školi, sugerirale da je visok 193.

Neki izvještaji od skauta su procurili u javnost. Većina njih spominje fantastičnu skočnost za igrača koji igra na poziciji razigravača ili beka šutera. No, manje su impresionirani njegovim sposobnostima s loptom.

"Može ići samo na lijevu stranu", "Dovoljno je visok samo za razigravača, ali ne može voditi napad", "Može zabiti samo kad mu suigrač postavi blok" i "Nije spreman za NBA" samo su neki od komentara na njegove dosadašnje nastupe.

Pročitajte više