Analitičar BBC-ja: Što to Gvardiol radi?

Foto: Profimedia, EPA

MANCHESTER CITY i Manchester United u ovim trenucima igraju utakmicu finala engleskog FA kupa. Nakon prvih 45 minuta u vodstvu je United, nominalno gost na današnjoj utakmici na Wembleyju. Strijelci za United bili su Alejandro Garnacho u 30. minuti i Kobe Mainoo u 39. minuti utakmice.

Kod prvog gola je ogroman kiks napravio Joško Gvardiol, hrvatski stoper koji ove sezone igra fenomenalno u Cityju. U ovoj utakmici, barem zasad, nije na svojoj uobičajenoj razini pa je tako kod pogotka glavom prebacio svog vratara Stefana Ortegu i proigrao Garnacha koji je onda lako zabio. Kiks Gvardiola pogledajte OVDJE.

Sutton: Što to Gvardiol radi?

Bivši engleski napadač Chris Sutton (51) sada radi kao analitičar BBC-ja, a prokomentirao je i Gvardiolovu pogrešku koja je dovela do pogotka Uniteda. "Što to Gvardiol radi? Upravo sam ga pohvalio jer je imao izuzetnu sezonu. Mislim da je došlo do nesporazuma između njega i golmana Ortege.

Gvardiol je glavom poslao loptu preko Ortege, koji je trčao natrag prema svom golu. Komunikacija je bila problem, nisu bili na istoj valnoj duljini, a Garnacho je imao jednostavnu situaciju gurnuti loptu u praznu mrežu", rekao je Sutton, bivši napadač koji je od 1991. do 2007. nastupao za Norwich, Blackburn, Chelsea, Celtic, Birmingham i Aston Villu.

Gvardiol je zabio pet golova za City

Gvardiol je u ljeto 2023. napustio RB Leipzig i u transferu vrijednom 90 milijuna eura prešao u City te postao najskuplji branič u povijesti nogometa. Iako je stoper, trener Pep Guardiola koristi Gvardiola na lijevom boku, gdje se pokazao odličnim, osobito u posljednje vrijeme.

Ukupno je upisao 41 nastup u premijernoj sezoni u Engleskoj te je zabio pet i asistirao za tri gola. Sa Cityjem je osvojio Premier ligu, a sada se protiv Uniteda bori za drugi trofej.

Pročitajte više