Ancelottija pitali o Modrićevom ugovoru. Evo što je odgovorio

Foto: Profimedia

REAL MADRID u nedjelju od 19 sati gostuje kod Villarreala u predzadnjem kolu LaLige. Momčad Carla Ancelottija odavno je osigurala naslov prvaka i samo čeka 1. lipnja i finale Lige prvaka protiv Borussije u Londonu. Ancelotti je uoči utakmice održao press-konferenciju, a na njoj je, između ostalog, govorio i o Luki Modriću.

Jedna od glavnih tema u Madridu su ugovori Tonija Kroosa i Modrića, koji su na ljeto slobodni igrači. Sve su glasnije priče o tome da će obojica dobiti nove ugovore, a na tom tragu je i Ancelotti, kojega su novinari pitali očekuje li da će ostati u Realu.

"Optimist sam po tom pitanju. Nikad nisam imao problema s Lukom, niti ću ih ikad imati. Osim što je vrhunski igrač, Luka je još spektakularniji kao osoba. Strašno ga poštujem, a i on mene. S Kroosom je ista priča", rekao je Talijan, koji je uvijek biranim riječima govorio u hrvatskom reprezentativcu.

Prije par mjeseci novinari su ga upitali zašto nije poslao Modrića ni na zagrijavanje u jednoj utakmici, a on im je odgovorio da ga previše poštuje da bi ga zagrijavao i onda ga ne ubacio u igru. 

Ancelotti uvijek hvalio Modrića

"Posebno mi je teško ne stavljati u igru igrače koji su ovdje obilježili jedno razdoblje i koji ga nastavljaju obilježavati. Kome je teže donositi takve odluke nego meni, koji sam zahvalan Luki na svemu što je napravio tijekom mog boravka ovdje. Iznimno mi je stoga teško i komplicirano. U sportskom smislu i ne jer mi je posao donositi takve odluke, ali kao osobu me jako pogađa", rekao je tad Talijan.

Ancelotti je uvijek biranim riječima govorio o Modriću, koji je dosad za Real odigao čak 531 utakmicu. U Madridu je od ljeta 2012., a uoči isteka njegova ugovora puno se piše o tome da bi čak i mogao otići iz Reala. Spominjala se Saudijska Arabija, čak i MLS, a i Dinamo je pokrenuo kampanju #imalobismisla, koja se u međuvremenu stišala.

Sve je izvjesnije da će Modrić kraj karijere dočekati u klubu s kojim je osvojio četiri naslova prvaka, dva Kupa kralja, pet Liga prvaka, još toliko klupskih SP-a, četiri europska i pet španjolskih superkupova.

Pročitajte više