ANKETA Nitko nije bolji od Mandžukića, a Rakitić mora igrati kao u Sevilli. Što vi kažete?

Foto: Hina

ANTE ČAČIĆ smatra presmionim nazvati Hrvatsku favoritom kvalifikacijske skupine za SP  nakon uvodnog remija s Turskom, ali uvjerava da prvo mjesto ostaje njegov cilj. Čačić je u razgovoru za SN ponudio odgovore i na ključna pozicijska pitanja u momčadi. Mario Mandžukić i Ivan Rakitić - prvi neučinkovit, bez pogotka na prošlom Euru, a drugi uvijek usred rasprave o pravom mjestu u reprezentaciji. Poznato vam je, naravno, da Rakitić u Barceloni vrlo zahvalno odrađuje svoju rolu, no Čačić tvrdi da ga reprezentaciji vraća na igru iz Seville. Zanimljiva strategija.

"On bi kod nas trebao raditi nešto sasvim drugo, želim ga približiti onoj igri iz Seville. Trebao bi igrati ispod napadača, što više puta doći u završnicu, asistirati zadnji pas i zabiti gol. Također i gurati kvalitetne lopte na bočne igrače i napadače. U Barceloni on ima ulogu servisera za druge", analizira Čačić.

Kaže da u prvom sastavu nema nedodirljivih te da je Mandžukić unutra jer je najbolji napadač Hrvatske. 

"Bez Mandžukića? Pa on je naš najbolji napadač! Standardni igrač Juventusa koji je lani za klub zabio najviše od svih naših napadača. Na Euru nije, ali to mu je svakako veliki motiv u reprezentaciji. Ovog trenutka niti jedan naš napadač nije ispred Mandžukića", rekao je Čačić, a mi vas u anketi pitamo da izrazite vaš stav o pozicijama ključnih igrača Hrvatske, koje smo problematizirali i u opširnoj analizi nakon utakmice Hrvatske i Turske. (ANALIZA

 

Pročitajte više