ANKETA Dalić još uvijek nema stoperski tandem za Euro. Za koga se treba odlučiti?

Foto: Ansis Ventins/PIXSELL

ZLATKO DALIĆ na konferenciji je za medije povodom okupljanja reprezentacije već otkrio dio karata za Europsko prvenstvo. Hrvatski izbornik rekao je kako Joška Gvardiola prvenstveno vidi na lijevom beku, poziciji na kojoj briljira u Manchester Cityju te da je svakako plan da na tom mjestu igra u uvodnoj utakmici Eura protiv Španjolske.

Dalić je dodao i da nije isključeno da Gvardiola, ovisno o protivniku, koristi i na stoperskoj poziciji, no jasno je da će se kroz pripremni period ipak tražiti stoperski tandem koji bi u velikoj mjeri trebao iznijeti Euro. "Svi stoperi koji dolaze imaju ravnopravnu poziciju, kroz trening ćemo se odlučiti tko će zaigrati protiv Španjolske", poručio je Dalić.

Tko treba igrati?

Kao prvi izbor nameću se Josip Šutalo i Martin Erlić, za koje je i sam Dalić naglasio da su svaki put bili na vrhunskoj razini kad su igrali zajedno, i to protiv jakih protivnika. Ipak, iza njih nisu sjajne sezone. Šutalo je doživio puno turbulencija u Ajaxu, dok je Erlić sa Sassuolom ispao iz Serie A.

Uz njih dvojicu, tu su još Marin Pongračić i Domagoj Vida. Dalić je za Pongračića, koji je odigrao dobru sezonu za Lecce, rekao da je vjerojatno u najboljoj formi otkad je u krugu reprezentacije, dok je Vida također bio nezamjenjiv u AEK-u. Dalić je pritom dodao da će Vidino iskustvo biti od velike pomoći, kao što je bilo iskustvo Dejana Lovrena u Kataru.

Kako je stopersko pitanje očito i dalje sasvim otvoreno, u našoj anketi dajemo vam mogućnost da odaberete tko po vama treba činiti obrambeni tandem hrvatske reprezentacije.

Pročitajte više