ANKETA Je li mlada nada Hajduka zaslužila status igrača kola?

Foto: Lokomotiva/Dinamo/Osijek

OSIJEK je u 35. kolu SuperSport HNL-a pobjedom 2:0 protiv Rijeke riješio posljednju nepoznanicu o tome tko će predstavljati Hrvatsku u europskim natjecanjima sljedeće sezone. Rijeka je tako upisala četvrti ligaški poraz zaredom. Rudeš je šokirao Lokomotivu nadoknadiviši tri gola zaostatka u ludoj utakmici koja je završena rezultatom 3:3. Istra je pobjedom 2:0 protiv Varaždina nastavila s odličnom formom, a Dinamo je u zadnjim trenucima slavio u Koprivnici protiv Slavena 2:3. Hajduk je na oproštaju od Poljuda za ovu sezonu pobijedio Goricu 2:1.

Index, podsjećamo, nakon svakog kola predstavlja petoricu igrača koji su se istaknuli svojim igrama, a vama prepušta izbor najboljeg glasovima iz kola u kolo. Najbolji igrač prema ocjenama iz ankete dobit će 10 bodova, drugi sedam, treći pet, četvrti tri i peti jedan bod. Na kraju sezone zbrojem glasova doznat ćemo tko je bio najbolji u njoj. Ovo su igrači nominirani za 35. kolo.

Slavko Blagojević (Istra)

37-godišnji kapetan Istre, kojem ugovor s pulskim prvoligašem završava na kraju sezone, odigrao je odličnu utakmicu u pobjedi protiv Varaždina. Ključan trenutak utakmice je bio kada je u 47. minuti oteo jednu loptu na sredini terena i potom odlično asistirao Mateu Lisici za vodstvo Istre. Osim asistencije, Blagojević je imao dva ključna dodavanja, kreirao je dvije velike prilike, imao jedan uspješan dribling, uputio jedan udarac na gol te je otklonio jednu opasnost ispred svojih vrata.

Duje Čop (Lokomotiva)

Lokomotiva je na gostovanju protiv Rudeša prosula vodstvo od tri razlike i time ugasila svoje europske ambicije, ali Čop je odigrao sjajnu utakmicu unatoč tome što je promašio kazneni udarac pri vodstvu 1:3. Zabio je dva gola i upisao asistenciju, čime se popeo na treće mjesto ljestvice strijelaca lige s 11 golova, a ukupno je 14 puta ove sezone zabio ili asistirao, čime spada u top pet igrača lige. S obzirom na to da pola sezone gotovo uopće nije igrao, jasno je kakvo proljeće Čop ima iza sebe. Uz ovaj sjajan učinak, protiv Rudeša je uputio čak osam udaraca na gol i upisao četiri ključna dodavanja.

Fran Brodić (Dinamo)

Dinamo je u kombiniranom sastavu slavio 2:3 u Koprivnici golom mladog Luke Vrbančića u 93. minuti utakmice, a svoju šansu u početnom sastavu je najbolje iskoristio Brodić. Upisao je gol i asistenciju te time bio ključni igrač Dinama. Uputio je tri udarca na gol, upisao jedno ključno dodavanje, pretrpio tri prekršaja, a u obrambenoj fazi je otklonio jednu opasnost ispred svog gola.

Luka Jurak (Hajduk)

Hajduk pred kraj sezone, u kojoj se već neko vrijeme ne bori ni za što, sve više daje prilike mladim igračima iz akademije. 18-godišnji Jurak je protiv Gorice upisao svoj drugi nastup i prvi start za Bijele, a priliku je sjajno iskoristio. U 64. minuti je asistirao Rokasu Pukštasu za preokret i pobjedu, ali posebno se još ističe da je imao 94% uspješnost dodavanja, od čega su dva bila ključna. Osvojio je sedam od 13 duela u kojima se našao, uputio dva udarca na gol, izgubio posjed samo osam puta na utakmici, a u obrambenoj fazi je oduzeo čak četiri lopte protivnicima.

Roko Jurišić (Osijek)

Dolazak polivalentnog obrambenog igrača u zimskom roku se pokazao kao pun pogodak za Osijek. Cijelu polusezonu igra na visokoj razini, a protiv Rijeke je bio najbolji igrač Osijeka na terenu. Jurišić je u petoj minuti postigao pogodak za vodstvo Osječana i time trasirao put prema osiguranju europske pozicije. Uz to, imao je 55 dodira s loptom, stalno bio prisutan u obje faze igre, izgubio samo sedam puta posjed, a u obrambenoj fazi je otklonio tri opasnosti ispred svog gola, presjekao dvije lopte te oduzeo jednu loptu Riječanima.

 

Pročitajte više