ANKETA Dalićev prošireni popis ima 35 igrača. Kojih 26 treba ići na Euro?

Foto: EPA/Index

ZLATKO DALIĆ objavio je popis igrača za predstojeći Euro u Njemačkoj. Na popisu je 26 imena, a devet je na pretpozivu. Turnir započinje 14. lipnja, a Hrvatska dan kasnije igra protiv Španjolske u Berlinu. Izbornik Dalić nije iznenadio popisom i na njemu su očekivana imena, no na listi za pretpoziv ima nekoliko zanimljivih imena. 

Dalić objavio 26 imena za Njemačku

Borna Barišić (Rangers), Duje Ćaleta-Car (Lyon), Kristijan Jakić (Augsburg), Dominik Kotarski (PAOK), Toni Fruk (Rijeka), Marin Ljubičić (LASK), Igor Matanović (Karlsruhe), Niko Kristian Sigur (Hajduk) i Petar Sučić (Dinamo) čekat će svoju priliku ako otpadne netko s glavnog Dalićevog popisa. 

Cijeli Dalićev popis možete pročitati ovdje.

Koja tri vratara Dalić treba voditi na Euro?

Dalić je na glavni popis uvrstio trojicu vratara. Dominik Livaković je neprikosnoven, njegova zamjena Ivica Ivušić također. Kao treći vratar u Njemačku će putovati Nediljko Labrović. Mnogi su očekivali da bi se tu mogao naći i Dominik Kotarski, koji sjajno brani u grčkom PAOK-u, s kojim je jučer postao prvak Grčke. Ipak, Dalić se odlučio za kapetana Rijeke.

Zaslužuju li Ćaleta-Car i Barišić više od pretpoziva?

Joško Gvardiol i Josip Šutalo trebali bi činiti centralni dio obrane, no neće iznenaditi ako Dalić prebaci Gvardiola na poziciju lijevoga beka, koju igra i kod Pepa Guardiole u Cityju. Ostaje upitno i tko će biti desni bek - Josip Stanišić ili Josip Juranović. Na pretpozivu je Dalić ostavio iskusna imena poput Borne Barišića i Duje Ćaleta-Cara. 

Osvježenja u veznom redu

U veznom redu gotovo da nema nikakvih dilema. Kapetan Luka Modrić predvodit će reprezentaciju u 39. godini, a s njim će igrati Mateo Kovačić i Marcelo Brozović. Prekaljena osovina imat će nadopunu u nekim mladim imenima, poput Luke Sučića i Martina Baturine, a na pretpozivu je Dalić ostavio niz zanimljivih imena, poput Petra Sučića, Nike Kristiana Sigura i Tonija Fruka.

Mlade napadačke snage na pretpozivu

Nije bilo nikakvih iznenađenja ni na popisu napadača. Dalić vjeruje Budimiru, Kramariću i Petkoviću, a tu je i oporavljeni Perišić. Riječki duo Pjaca - Pašalić je također na popisu, dok su na pretpozivu ostali mladi centarfori poput Igora Matanovića i Marina Ljubičića.

Matanović je 21-godišnjak koji je za Karlsruhe u drugoj Bundesligi u 32 nastupa zabio 14 golova. Ljubičić je za austrijski LASK u 41 utakmici dao 15 golova. Obojica predstavljaju budućnost A reprezentacije.

Pročitajte više