Armada prekida odnose s Upravom Rijeke zbog srpskog vratara Žilića

DRAGAN ŽILIĆ, bivši srpski reprezentativni vratar, mogao bi ipak uskoro stati na vrata NK Rijeke. Navijači su se na njegov angažman već i prije bunili, no čini se da ih uprava ne kani poslušati. Ovog puta najavljuju prekid odnosa s Upravom kluba.

Rijeka i dalje traži vratara, a ovakva je odluka vjerojatno došla nakon Superkupa u kojem je golman Velimir Radman loše postavio obranu i iz slobodnog udarca primio "jeftin" gol, te tako u produžecima prepustio Hajduku trofej.

"Klub je odlučio angažirati Dragana Žilića, s njim je sve dogovoreno, on dolazi u Rijeku i očekujemo ga na večernjem treningu u utorak. Ugovor će biti potpisan na godinu plus godinu." - izjavio je direktor kluba Marinko Koljanin. Žilić je rođen 1974. a do sada je branio u Vojvodini, Sartidu, CSKA-u iz Sofije i PAOK-u.

"Ne bi bilo korektno teško breme odgovornosti svaliti na leđa mladog Radmana, koji ostaje naša velika perspektiva, a nadam se da će naši navijači shvatiti da je Rijeci potreban iskusan i provjeren vratar i da tu ne smije biti kompromisa. To što on dolazi iz Srbije i Crne Gore ne može biti problem, jer u hrvatskim klubovima igraju razni sportaši iz te susjedne zemlje, led je odavno probijen, i nitko od toga ne pravi probleme." - dodao je u razgovoru za Sportske novosti Koljanin.

Navijači su početkom srpnja već spriječili dolazak Dragana Žilića, kada su zaprijetili da će prekinuti odnose s klubom, pa su čelnici odustali od posla, ali nakon splitskog poraza odlučili su se na ponovne razgovore s vratarom.

Armada je na svojoj Internet stranici reagirala priopćenjem za javnost u kojem stoji da im pomoć iz Beograda ne treba, te da "bi moguće dovođenje srpskog vratara Dragana Žilića, bio nekoristan potez kako za struku, ali i čast kluba koji još uvijek nosi predznak hrvatski".

"Kako je Uprava HNK Rijeke ipak odlučila dovesti srpskog vratara na vrata najmilijeg nam kluba, vodstvo kluba navijača Armada u ime svih svojih pripadnika ovim putem, od ovoga trenutka do daljnjega prekida sve odnose s istom." - stoji u Armadinom priopćenju javnosti.

Pročitajte više