Arsenal će Slovenca učiniti jednim od najskupljih igrača u povijesti kluba?

Foto: EPA

BENJAMIN ŠEŠKO (20) je ove sezone upisao 41 nastup, 17 pogodaka i dvije asistencije za RB Leipzig. Kako se približava ljetni prijelazni rok, tako ga svjetski mediji sve češće povezuju s najvećim klubovima. The Telegraph piše da Arsenal vodi u utrci za slovenskim napadačem.

Šeškov ugovor s Leipzigom vrijedi do 2028. godine i pisalo se da u njemu postoji otkupna klauzula prema kojoj ga može dobiti klub koji plati 50 milijuna eura. Telegraph navodi da će ipak biti potrebno dati više od 70 milijuna eura, dok Transfermarkt mladu zvijezdu procjenjuje na 40 milijuna eura. Kada bi Šeškov transfer zaista iznosio minimalno 70 milijuna eura, postao bi četvrti najskuplji igrač u povijesti kluba. 

Najveće Arsenalove kupovine prema Transfermarktu:

1. Declan Rice - 116.6 milijuna eura (West Ham)
2. Nicolas Pepe - 80 milijuna eura (Lille)
3. Kai Havertz - 75 milijuna eura (Chelsea)
4. Pierre-Emerick Aubameyang - 63.75 milijuna eura (Borussia Dortmund)
5. Ben White - 58.5 milijuna eura (Brighton)

Šeško već ima 27 nastupa i 11 golova za Sloveniju

Šeško je na početku karijere igrao za Krško i Domžale u rodnoj Sloveniji, potom je 2019. za 2.5 milijuna eura otišao u RB Salzburg, koji ga je poslao na posudbu u svoju filijalu, drugoligaša Liefering. U Leipzig, klub iz iste sportske grupacije, stigao je prošle godine za 24 milijuna eura.

Iako ima tek 20 godina, Šeško je već sakupio 27 nastupa i 11 golova za reprezentaciju Slovenije te ga u lipnju očekuje nastup na Europskom prvenstvu u skupini C s Engleskom, Danskom i Srbijom.

Pročitajte više