Arsenal i Chelsea slavili, Brighton zabio gol nakon 34 godine

Foto: Getty Images/Guliver Image

NAKON dva uzastopna poraza od Stokea i Liverpoola, Arsenal je napokon nekoga pobijedio. Žrtva je bio Bournemouth, koji baš ništa nije odigrao na Emirates i na kraju je dobro prošao sa samo tri komada.

Već u 6. minuti je Welbeck malo leđima, malo ramenima skrenuo centaršut Kolašinca u gol za 1:0, a u 27. minuti je sam namjestio gol Lacazetteu i već tad bilo je jasno da će Arsenal doći do druge pobjede u sezoni.

 
Wengerova momčad napokon je odigrala dobru, čvrstu utakmicu, a pobjedu je potvrdio Danny Welbeck u 50. minuti. Wenger je napravio sve tri izmjene, ubacio je u igru i Coquelina u 67. minuti, ali Francuz se ozlijedio trinaest minuta kasnije pa je Arsenal do kraja igrao s desetoricom. Bez posljedica.

Chelsea je slavio 2:1 kod Leicestera, no da su prvaci bili malo koncentriraniji mogli su i uvjerljivije slaviti. Alvaro Morata je slomio domaćine četiri minute prije odmora krasnim golom glavom nakon ubačaja Azpilicuete, a N'Golo Kante je u 50. minuti povisio na 2:0. Vardy je 12 minuta kasnije iz penala smanjio na 2:1, ali "lisice" nisu mogle ništa više od toga, a na kraju su dobro i prošle.

 
Slavilo se u Brightonu, gdje su "galebovi" zabili svoj prvi gol u najvišem razredu engleskog nogometa nakon pune 34 godine. U prva tri kola Brighton nije uspio nikome zabiti, a otvorilo im se protiv West Broma kojeg su na kraju pobijedili 3:1. Junak je bio Pascal Gross koji je u zadnjoj minuti prvog dijela zabio prvi, a u 48. minuti drugi gol. Hemed je zabio za 3:0, a poraz je ublažio Morrison 13 minuta prije kraja.

 
Southampton se nadao da će puno bolje iskoristiti lagani raspored na početku sezone, ali nakon četiri kola imaju tek pet bodova. Prvi poraz sezone nanio im je sjajni Watford, koji je na St. Mary'su slavio 2:0 golovima Doucourea i Janmaata. Koliko su domaćini bili loši dovoljno govori podatak da su prvi i jedini udarac u okvir uputili u 92. minuti susreta.

Premiership, 4. kolo:

Arsenal - Bournemouth 3:0 (Welbeck 6', 50', Lacazette 27')
Brighton & Hove Albion - WBA (Bross 45', 48', Hemed 63' / Morrison 77')
Leicester - Chelsea 1:2 (Vardy 62'-11m / Morata 41', Kante 50')
Southampton - Watford 0:2 (Doucoure 38', Janmaat 66')
 

Pročitajte više