TRANSFERI

AS: Barcelona prodaje Juventusu stopera kako bi kupila još jednog ajaksovca

Foto: Getty Images / Guliver Image

TALIJANSKI prvak Juventus postigao je dogovor s Barcelonom oko potpisa Samuela Umtitija, piše AS i dodaje da će taj transfer omogućiti dolazak Ajaxova Matthijsa De Ligta na Camp Nou. 

Barcelona već neko vrijeme pokušava dovesti mladog Nizozemca, ali još nije uspjela dogovoriti cijenu koja bi joj odgovarala. Ajax za svog stopera traži oko 100 milijuna eura, a Katalonci zasad nisu spremni isplatiti takvu odštetu. 

Dogovor Barcelone i Juventusa otvara De Ligtu vrata Camp Noua

Ipak, čini se da je Barcelona pronašla dogovor s Juventusom koji bi im omogućio da dovedu De Ligta. Kako piše AS, Barcelona bi Juventusu prodala Samuela Umtitija za svotu koja se kreće između 50 i 70 milijuna eura te bi tim novcem financirala dio transfera nizozemskog stopera. 

Umtiti je prošle sezone pokazao da na svom vrhuncu pripada u krug najboljih svjetskih stopera, a ove sezone muku muči s ozljedama, čak 5 mjeseci bio je nedostupan Ernestu Valverdeu kada je u pitanju sastavljanje momčadi.

Mladi kolega iz reprezentacije istisnuo ga je iz prve postave

Dok je Francuz bio odsutan, Clement Lenglet, njegov kolega iz reprezentacije, nametnuo se kao kvalitetna opcija za prvu momčad, a tu je i zahvalni Gerard Pique pa bi Barcelona htjela iskoristiti priliku i Umtitija zamijeniti De Ligtom što je prije moguće.

Juventus je također bio jedan od klubova koji su htjeli dovesti De Ligta, ali AS navodi da će se povući iz te utrke jer su im Katalonci popustili oko Umtitija. 

 

 

Pročitajte više