As o Modriću: Hrvatski genijalac smije se od uha do uha

Foto: Profimedia

LUKA MODRIĆ produžit će ugovor s Real Madridom, mišljenje je koje prevladava u španjolskim medijima. Kapetan hrvatske reprezentacije ugovorno je vezan za velikana sa Santiaga Bernabeua do kraja aktualne sezone, a nakon njegovog sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Perezom čini se izglednim da će ta suradnja biti produžena i na sljedeću sezonu.

"Luka Modrić smije se od uha do uha ovih dana. Od trenutka kad se pojavi u Valdebebasu na jutarnjem treningu, sve dok ne ode na obiteljsku večeru u svoju madridsku rezidenciju u La Moraleji. Hrvatski genijalac (38) ne može sakriti sreću otkako je prošli tjedan imao sastanak i razgovor s Florentinom Perezom, koji je dao zeleno svjetlo za njegov ostanak u klubu do ljeta 2025. godine", piše As.

Ugovor je bio njegova opsesija od početka sezone

Taj ugovor, nastavlja se u tekstu, bio je "Lukina opsesija od početka sezone". Ističe se da je u siječnju prihvatio novonastalu situaciju prema kojoj više nema glavnu ulogu, već ulogu igrača s klupe, Tada je i odlučio promijeniti "kiseli izraz lica koji ne zna sakriti kad se prema njemu nepošteno ophode", pokazati treneru Carlu Ancelottiju da "ono što se dogodilo ostavlja u prošlosti" i da je spreman pomagati momčadi do smrti s 20 ili 25 minuta po utakmici, ako nema drugih opcija.

"Prihvaćanje takve uloge sve je promijenilo. I kod Ancelottija, koji shvaća da je Modrićev doprinos u završnici sezone bio prevaga. Njegove veličanstvene minute na Etihadu i posljednjih pola sata protiv Bayerna na Bernabeuu, pa i ono kad je spasio gol trkom od 80 metara, još su jednom pokazali da genijalac iz Zadra primjerom pokazuje predanost i zaslužuje dodatnu godinu", dodaje se.

Potpis nakon finala Lige prvaka?

U Asu se navodi i da je predsjednik kluba izrazito cijenio to što mu je Modrić osobno pristupio i rekao mu da je spreman igrati za manju plaću samo kako bi ostao u klubu. "Malo njih je to napravilo, a još manje onih koji jedini u momčadi imaju Zlatnu loptu u svom dnevnom boravku". Očekuje se da Modrić produženje ugovora potpiše nakon finala Lige prvaka. Real tu utakmicu igra 1. lipnja protiv Borussije Dortmund na Wembleyju. Moguće je da ga potpiše i u tjednima koji će slijediti nakon tog finala.

Nakon što je Toni Kroos najavio odlazak u mirovinu, "Modrić ostaje referentna točka mladima i onima koji će doći". Ima šansu osvojiti šestu Ligu prvaka i izjednačiti rekord koji drži Paco Gento. "Sasvim je normalno da je sretan. Njegovi snovi su se ponovno ostvarili...", zaključuje se.

Pročitajte više