HRVATSKI NOGOMETAŠI

As o Vrsaljku: Otpisani Balkanac je ušao i zabio. Može li uskrsnuti?

Foto: REUTERS/Dylan Martinez

ŠIME VRSALJKO je iz zaborava i "trećeg plana" u Atleticu iskoračio za vikend. Na utakmici 13. kola La Lige ušao je u 8. minuti protiv Valencije jer se ozlijedio Kieran Trippier, standardni desni bočni aktualnog prvaka Španjolske. Vrsaljko je do kraja napravio ono što jako rijetko uspijeva, zabio gol u meču koji je završio 3:3.

Od prvog postao četvrti Simeoneov izbor

Međutim, Vrsaljko posljednjih godina gotovo jednako rijetko i igra. U cijeloj protekloj sezoni je osvajanju naslova pridonio sa samo devet nastupa. Podsjećamo, Vrsaljko je u Atleticu prvo zbog teške ozljede izgubio status prvotimca, ali nakon povratka prije godinu dana više nije bio ni prva rezerva na desnom boku prvaka Španjolske. U drugom dijelu prošlog prvenstva, kada je nezamjenjivi Trippier bio suspendiran, a Vrsaljko spreman, trener Simeone je umjesto njega na tom mjestu koristio Llorentea ili Carrasca. Igrače koji inače pokrivaju druge pozicije. 

Atletico ga je želio prodati, ali nitko ga nije htio

Zato ga je ljetos Atletico želio prodati i to nije krio, ali nije uspio u naumu. Vrsaljkova vrijednost na tržištu je jako pala, kao i potražnja za njim, jer već neko vrijeme ne igra na vrhunskoj razini, a idućeg ljeta mu završava ugovor. Osim toga, ima previsoku plaću tako da postoje dva velika problema u nastojanju Atletica da ga se riješi. Vrsaljko za dva mjeseca navršava 30 godina i u Atletico je došao prije pet godina iz Sassuola, uz odštetu od 14 milijuna eura. Danas ga Transfermarkt procjenjuje tek na trećinu tog iznosa.

Ove sezone sjajno koristi mizernu minutažu

U takvim, za njega krajnje nepovoljnim okolnostima, neočekivano je dobio priliku protiv Valencije i sjajno je iskoristio. To mu nije prvi put ove sezone da odlično koristi mizernu minutažu. Kod Getafea u osmom kolu dobio je samo zadnjih šest minuta, što mu je bilo dovoljno da namjesti pobjednički gol Luisu Suarezu. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Madridski As piše navedeno u prethodnom pasusu, ali ističe: "Međutim, ovo, kao ni činjenica da Trippier ove sezone ne igra dobro, nije pomoglo Balkancu da skuca više od samo 126 minuta. Vrsaljko je u Valenciji doživio rijedak trenutak slave u za njega jako teškoj sezoni. Simeone ne računa na njega, a Hrvat je došao na red tek kada se Englez ozlijedio. Spomenuti broj Vrsaljkovih minuta u igri ove sezone je varljiv, koliko god bio mali, jer čak 82 od navedenih 126 odigrao je na Mestalli. Do vikenda sakupio je samo par minuta u nadoknadi protiv Celte, šest minuta kod Getafea, 16 minuta protiv Alavesa i 21 protiv Liverpoola."

Od svih igrača Atletica koji su zaigrali on je dobio najmanje prilika

Isti izvor dodaje: "Usprkos jedva dva sata na terenu, uspio je zabiti i namjestiti po jedan gol. Šimine brojke nisu loše i on želi da mu budu argument da barem uđe u Cholovu rotaciju. Za sada je od svih igrača Atletica koji su igrali ove sezone on nogometaš s najmanjom minutažom."

Simeone je od njega pokušao napraviti stopera

As otkriva: "Štoviše, Simeone je ljetos čak mislio od desnog bočnog Vrsaljka napraviti stopera za hitne slučajeve jer je na boku fiksiran Trippier, a Llorente ga mijenja. Vrsaljko je na Anfieldu u Ligi prvaka igrao središnjeg braniča. Protiv Valencije se vratio uz crtu i premda nije bio uspješan s centaršutevima, uspio je zabiti gol. Sada njime i Trippierovom ozljedom traži povratak."

Pročitajte više