Transferi

AS: Real dovođenjem Halanda završava projekt novih Galacticosa

Foto: EPA

NAKON što je njemački Bild u petak pisao kako Bayern ima plan za dovođenje Erlinga Halanda u ljeto 2022. godine, danas isto piše i španjolski AS koji norveškog napadača povezuje s transferom u Real Madrid.

AS optimistično najavljuje transfere Kyliana Mbappéa iz PSG-a i Eduarda Camavinge iz Rennesa sljedećeg ljeta, a kao šlag na tortu bi trebao doći Halandov potpis. Norveški napadač je ove sezone za Borussiju Dortmund u 10 utakmica zabio 10 pogodaka.

Raiola ponovno želi poslovati s Realom unatoč lošem odnosu s Perezom

AS osim s Bayernom Halanda još povezuje s Manchester Unitedom, ali najveću prednost daje Realu iz nekoliko razloga.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Halandov menadžer Mino Raiola je u odličnom odnosu s izvršnim direktorom Reala Joseom Angelom Sanchezom. Zajedno su radili na posudbi Alphonsea Areole u Realu, a Raiola unatoč lošem odnosu s Florentinom Perezom želi ponovno započeti suradnju s Realom.

Halandov reprezentativni kolega Odegaard bi mogao odigrati ulogu u transferu

Uz to, izvršni direktor Borussije Dortmund Hans-Joachim Watzke je u više navrata pokazao svoje divljenje radom Florentina Pereza, posebno u poslovnom smislu vođenja kluba. Real i Borussia u posljednje vrijeme imaju odlične odnose, što pokazuju najrecentnije posudbe Realovih igrača Achrafa Hakimija (sada član Intera) i Reiniera.

Također, Halandov reprezentativni kolega Martin Odegaard igra za Real Madrid. Njih dvojica su nerazdvojni na okupljanjima reprezentacije, što bi moglo igrati ulogu u Halandovu odabiru Reala.

Borussia i Raiola imaju dogovor prema kojem Haland može napustiti klub 2022. godine za 75 milijuna eura.

Pročitajte više