AS u posjedu Zidaneovih zabilješki: Otkrio kako je Francuz pobijedio Barcelonu

foto: Getty Images

ŠPANJOLSKI sportski list AS priznaje kako ne može potvrditi da je ovo doista rukopis Realovog trenera Zinedinea Zidanea, ali objavio je kako je na njegovu adresu nekoliko sati uoči početka subotnjeg El Clasica stigla taktika kojom se Zidane suprotstavio Luisu Enriqueu.

Vjerodostojnost "podebljava" činjenica kako su njegove taktičke zamisli ispisane na papiru sa službenim Realovim zaglavljem.

Zidaneovi zapisi otkrivaju kako je planirao zauzdati Barcelonin visoki presing i što je važnije, pokazalo se i presudno, odsjeći Ivana Rakitića i Andresa Iniestu, motore Barcelonine igre i glavnu opskrbnu liniju prema prvoj liniji "fronta" na kojoj je slavni trojac Messi-Suarez-Neymar.

Rakitićeva bijela zastava

"Štreber" Zidane označio je hrvatskog reprezentativca crvenom bojom u svojim skriptama, a sam Rakitić nakon utakmice na društvenim mrežama objavio je "No ha podido ser...", što bi otprilike značilo "nije se moglo" ili "nije bilo moguće" igrati protiv ovako dobro posloženog Reala. Profilna fotografija na Facebooku mu je simbolična bijela zastava, a dojam će pokušati popraviti protiv Atletica u Ligi prvaka.

 

No ha podido ser... Hay que levantarse ya y pensar en la Champions #ForçaBarçaIt wasn't possible... We must move forward and think about the Champions #ForçaBarça

Posted by Ivan Rakitić on 2. travnja 2016


Legendarni Francuz bio je spreman i na Enriqueov plan B. U slučaju da su Rakitić i Iniesta zatvoreni, Messi se spušta po loptu na centar, a tad, kaže Zidaneov šalabahter, potrebno je brzim izmjenama pozicija napraviti blok ispred Messija, ali pritom pripaziti na Suarezovo dijagonalno utrčavanje.

Pogledajte Zidaneove zabilješke i procijenite sami jesu li vjerodostojne.


 

 

Pročitajte više