Transferi

Athletic: Manchester želi sjajnog Slovenca, Salzburg ga ne da ispod 65 milijuna eura

Foto: EPA

SLOVENSKI napadač Benjamin Šeško (19) velika je želja Manchester Uniteda, javlja The Athletic. Šeško je trenutno igrač Salzburga, a vrijedi deset milijuna eura po Transfermarktu. Šeško je na glasu kao jedan od najboljih mladih napadača na svijetu, a potvrdio je to pogotkom i sjajnom igrom u prijateljskoj utakmici protiv Liverpoola ranije ovog tjedna.

Salzburg ga, prema prvim informacijama, nije htio prodati, ali kasnije je The Athletic dojavio da ipak postoji svota za koju bi Austrijanci pristali prodati svog napadača. Navodno ga ne bi dali ispod 65 milijuna eura, što im Manchester United neće platiti, barem ne još.

Salzburg ga kupio kao 16-godišnjaka

Šeško je svoju karijeru započeo u mlađim uzrastima NK Krškog, iz kojeg je besplatno prešao u NK Domžale. U Sloveniji ga je još prije tri godine zapazio Salzburg, koji je za njega platio dva i pol milijuna eura. Imao je Šeško tad samo 16 godina.

Poslali su ga odmah nakon transfera na kaljenje u drugu ligu, u svoju filijalu Liefering, gdje je u prvoj sezoni zabio samo jedan gol, no u drugoj čak 21. Odličnim je igrama zaslužio svoje mjesto u prvoj momčadi Salzburga, za koju je prošle sezone zabio deset golova u svim natjecanjima. Ove je sezone zabio dva gola i upisao jednu asistenciju u dvije službene utakmice za Salzburg.

Ronaldo na odlasku

Inače, Manchester će vjerojatno ovog ljeta ostati bez svog prvog napadača Cristiana Ronalda. On želi sljedeće sezone igrati Ligu prvaka i zamolio je, kako pišu strani mediji, klub da ga pusti da napravi transfer u klub koji će mu tu želju ispuniti.

Pročitajte više