Austrijanci se u najvećoj tajnosti spremaju za susret s Hrvatskom

NESANICA je Hickersbergera dovela do "ludila": Sanja slike igrača, mazi ih po glavi, a u tajnosti organizira atipični okršaj sa "superjakom Kubom".

Austrijski izbornik Josef Hickersberger danas ima prvi test u pripremama reprezentacije za susret s Hrvatskom u Beču 8. lipnja. Protivnik je Kuba, a Hickersberger najavljuje da će isprobati nekoliko različitih postava kako bi vidio u akciji sve igrače, njih 31. Utakmica će se igrati u najvećoj tajnosti i to u trajanju 3x35 minuta.

"Želim mir oko moje momčadi, prije početka turnira i utakmice s Hrvatskom. Ovo nije službena utakmica, ali igramo protiv teškog protivnika", kaže austrijski izbornik o današnjem protivniku, s kojim će se domaćin sučeliti u 17 sati. Inače, Kubanci također treniraju u Austriji pod palicom Nijemca Reinholda Fanza.

Hickersberger je zadovoljan treninzima te kaže da su svi u potpunosti fokusirani na postizanje cilja, a to je prolazak skupine.

"Činimo sve kako bi se pripremili što je bolje moguće", kaže Hickersberger.

Hickersberger poput Goluma: Ne dam DVD Hrvatske nikome!

Austrijanci igraju idućega utorka protiv Nigerije, a dan kasnije će Hickersberger odrediti momčad koja će igrati na Euru. 

"Ne spavam mirno, odluka o tome tko ide na Euro je vrlo bitna i odgovorna. Stalno u glavi imam slike igrača", ističe austrijski izbornik.

Austrijski reprezentativci već se naveliko raspituju o Hrvatskoj, traže dokumentaciju, DVD-e, žele se što prije pripremiti za okršaj u prvoj utakmici.

"Nisam im još ništa dao. To je na rasporedu  nakon utakmica s Maltom i Nigerijom. Igrači me stalno ispituju o Hrvatskoj, žele vidjeti sve. Za sada samo ja analiziram protivnike. Vjerojatno ćemo idućega tjedna početi razgovarati o Hrvatskoj."

Hickersberger je već spremio taktiku za Hrvatsku.

"Da, sve imam u glavi, ali naravno ne mogu ništa reći, jer će onda Hrvati to iskoristiti. Prva utakmica je najvažnija za nas", zaključuje Hickersberger.

M.Š.
Foto. kurier.at/AFP

 

Pročitajte više