la liga

Baleov agent: Gareth nije presretan u Real Madridu. Isti je kao i Zidane

Foto: EPA

"GARETH BALE nije presretan u Real Madridu, ali ne postoji garancija da će napustiti madridski klub u siječnju", kazao je Velšaninov agent Jonathan Barnett.

Velški napadač, koji je ljetos napunio 30 godina, osvojio je s Realom četiri Lige prvaka u šest godina, ali ljetos je umalo otišao u Kinu gdje je trebao potpisati za Jiangsu Suning.

"Ostaje igrač Reala do daljnjega. Nitko nije tražio njegov odlazak"

"Nikad se nije tražilo od njega da napusti Real", kazao je Barnett za Euro Leagues Podcast pa dodao:

"On ima ugovor s Real Madridom onoliko koliko ga oni žele. Ne može se previše učiniti po tom pitanju."

Bale je u Real došao u rujnu 2013. godine iz Tottenhama za tada rekordan svjetski iznos od 100 milijuna eura. Španjolskom gigantu pomogao je osvojiti tri Svjetska klupska prvenstva, tri Superkupa Europe, jednu La Ligu, jedan Kup Kralja, kao i ranije spomenute trofeje Lige prvaka. 

No u srpnju 2019. godine bio je nadomak odlaska iz Kraljevskog kluba. Trebao je potpisati za klub u Kini koji mu je nudio oko milijun funti mjesečno, što je skoro duplo veća plaća nego ova koju trenutno ima u Realu. Posao je propao zbog toga što je Real zahtijevao i određenu svotu odštete za svog igrača koju Kinezi nisu bili spremni platiti. 


Trener Reala Zinedine Zidane tada je izjavio da je Baleov odlazak "najbolje rješenje za sve" i od tog trenutka Baleov odnos s medijima i navijačima naglo se narušio. Prije nekoliko dana zviždao mu je cijeli Santiago Bernabeu. Gotovo 60 tisuća ljudi ispratilo ga je zvižducima uoči utakmice.

"Bale nije presretan u Realu"

Na pitanje je li Bale sretan, njegov agent Barnett ističe da nije "presretan".

"Bale nije presretan. Ima dobar ugovor i dok god bude igrač Reala davat će 100 posto. On želi osvojiti prvenstvo Španjolske i Ligu prvaka, kao i sve drugo. To što nije presretan, neće utjecati na njegov učinak na terenu.

Činjenice i brojke kazuju da kad je Bale na terenu, Real ima veće šanse za dobiti utakmicu. Nikad ga nitko u klubu nije prozvao da ne daje 100 posto, a 100-postotni Bale jedan je od najboljih igrača na svijetu. Trener bi trebao biti sretan i počašćen što ga ima na raspolaganju", ističe Baleov zastupnik koji dodaje:

"Ne postoji garancija da će napustiti Real. Ako dođe prava ponuda i nešto što bi on želio prihvatiti, razgovarat ćemo s predsjednikom Real Madrida i vidjeti gdje smo."

"Bale i Zidane su isti"

Barnett dodaje da Realovi igrači i stručni stožer imaju problem s Baleom samo ako nije dobar na terenu.

"Gareth je isti kao i gospodin Zidane - briga ga je samo za ono što se događa na terenu", zaključio je Barnett. 

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više