koronavirus u sportu

Barca ga je platila više od Ronalda i Ronaldinha, ali ne želi ga testirati na koronu

Foto: Gulliver / Getty Images

OUSMANE DEMBELE u ljeto 2017. doveden je u Barcelonu kao novi Neymar, uz odštetu sukladnu visokim očekivanjima. Plaćen je čak 125 milijuna eura, čime je postao drugi najskuplji igrač tog kluba u povijesti. Tri godine kasnije, Barcelona ga nikome ne može uvaliti niti za pola tog iznosa. 

Umjesto novog Neymara, postao je najveći promašaj u povijesti Barcelone

Razlozi su nezrelost mladića (došao je na Camp Nou s 20 godina) koji je pao pod teretom velikih očekivanja i ogromne cijene te je umjesto na terenu, vještinu radije pokazivao na cjelonoćnim seansama na PlayStationu i pretvaranjem kuće u komunu, zbog čega je kasnio na treninge ili ih propuštao. Nedovoljno pripremljen, postao je iznimno sklon ozljedama. Zato je Neymarov nasljednik postao najveći promašaj u povijesti Barcelone.

Koliko je čovjek za kojeg je Barcelona samo na ime odštete dala 125 milijuna eura postao nebitan svom klubu, svjedoči i to da ga jedinog od igrača prve momčadi neće testirati na koronavirus i to u vrijeme dok Španjolskom hara ta pošast, od koje je umrlo više od 25 tisuća ljudi.

Testiraju se svi osim čovjeka od 125 milijuna eura

Svi nogometaši i članovi stručnog stožera Barcelone jutros se nalaze u klupskom trening-kampu kako bi bili podvrgnuti testiranju na koronavirus i ostalim detaljnim liječničkim pregledima, što je osnovni preduvjet za sve klubove kako bi im La Liga dala dozvolu da opet počnu trenirati.

Međutim, test neće dobiti i Ousmane Dembele. Razlog je što je Barcelona nakon kraja zimskog prijelaznog roka njega odjavila iz momčadi prijavljene za prvenstvo jer je bio teško ozlijeđen, kako bi tako njegovo mjesto mogao dobiti prinudno kupljeni Martin Braithwaite.

Odbačenom promašaju ostaje jedina utjeha

Podsjećamo, on je doveden po isteku roka za kupnju igrača nakon što je Barcelona liječničkom dokumentacijom priloženom uz molbu da joj se dopusti izvanredna kupnja dokazala da je na nju prinuđena zbog teških ozljeda napadača Suareza i Dembelea, pri čemu se potonji trebao vratiti na teren tek u lipnju.

Naravno, zbog pandemije koronavirusa koja je nakon toga izbila te prekinula natjecanje u La Ligi, Dembele će sada biti oporavljen i spreman za nastavak španjolskog prvenstva, ali u njemu neće moći igrati jer za njega nije prijavljen, niti je prošao testiranje na koronavirus.

Za utjehu mu može poslužiti da je i dalje prijavljen za Ligu prvaka i ako se nastavi sezona prekinuta u tom natjecanju, Dembele bi mogao zaigrati u LP-u. 

Pročitajte više