Barić: Nikin problem je što ga tata vidi boljeg nego što ga vidimo mi

SPORTSKI direktor Dinama Otto Barić u intervjuu Sportskim novostima rekao je kako je veliki problem Nike Kranjčara što ga tata Zlatko, izbornik reprezentacije, vidi boljeg nego što ga vide ljudi u Dinamu.

No, Barić dodaje kako će Niko jednog dana biti pravi igrač, a on će se potruditi da mu pomogne u tome.

Iako se u intervjuu bavio općenito stvarima u Dinamu, ponovo se najviše vremena posvetilo upravo mladom kapetanu.

Barić je najavio kako treba pronaći vođu u momčadi i kako im trebaju dva-tri iskusna igrača, ali ne 35-godišnjaka.

Na komentar novinara da se iz njegovh riječi ponovo može isčitati kako baš ne voli Niku Kranjčara, Barić je rekao kako bi on bio najsretniji da ga je mogao voditi na EP u Portugalu.

“Kad sam ustanovio da imam boljih i da nije tjelesno spreman, želio sam da ide s nama, pa on to nije htio. Nikoga ja ljubim ili ne ljubim. Svaki terner voli pravog igrača. Vidim da se trudi, ali očigledno ima probleme.” - izjavio je Barić za SN dodajući kako nije siguran bi li ga sad pozvao u reprezentaciju.

“Ili, recimo to ovako: da moram birati između Da Silve i Kranjčara, izabrao bih Da Silvu.” - rekao je Barić.

Sportski direktor smatra kako su najbolji igrači Dinama, koliko ih je on stigao upoznati u mjesec dana, Vasilj, Mijatović, Agić, Da Silva i Bošnjak, s tim da smatra kako je Bošnjak reprezentativni kapacitet, ali mora popravii neke stvari. Barić je rekao i kako Kranjčar, Štrok, Turina, Hrman i zahore imaju višak kilograma, i to moraju ispraviti.
Ćiro i hrvatska reprezentacija također su zanimljive teme bivšem izborniku Bariću kojem nije jasno što je sad toliko bolje u reprezentaciji.

“Zlatko Kranjčar nije napravio niti jedan korak naprijed! (...) Utakmice u moje vrijeme protiv Belgije i Bugarske u zagrebu, te protiv Švedske i Danske, odnosno Estonije u gostima bile su bolje od svih koje je odigrala Kranjčarova reprezentacija” - komentirao je Barić stanje u reprezentaciji.

Što se tiče Ćire, Barić je rekao kako bi mu dao glas da se kandidira za ministra sporta. Misli kako bi on na predsjedničkim izborim imao više šansi od Ćire.

Pročitajte više