Barić: Zadovoljili su Niko, Runje i Joe, a ostali moraju bolje

OTTO BARIĆ u razgovoru za Index prokomentirao je pobjedu Hrvatske u Izraelu i najavio nastavak kvalifikacija. Hrvatska je sinoć uz dosta muke slavila na Ramat Ganu i kući donijela sedmi bod u tri utakmice. Nije to bila posebna partija Bilićevih izabranika, neke stvari nisu štimale, no uoči nastavka kvalifikacija lijepo je pogledati našu skupinu.

"Prije svega želim čestitati našim igračima i stožeru na pobjedi, to je veliki uspjeh. Nakon remija s Grčkom svi smo bili malo zabrinuti, ali je puno lakše nakon sinoćnja tri boda. Nekoliko igrača je bilo vrlo dobro, poput Runje, Kranjčara i Šimunića, a ostali mogu još bolje", rekao je Barić.

Na početku nas je u igri držao Vedran Runje kojem možemo zahvaliti da je nakon 15 minuta na semaforu bilo 0:0.

"Hrvatska je bila dobra, ali može to i bolje. Nismo ušli dobro u utakmicu, stvorili su nam tri šanse, što se u takvoj utakmici ne smije događati. Ipak, uzeli smo tri boda i svih mogućih šest s gostovanja, što je veliki uspjeh. Nedostajalo nam je nekoliko važnih igrača, kapetan i to će sigurno izgledati puno bolje kad momčad bude kompletna."

Ključan trenutak susreta bilo je povlačenje Keinana i Šimunića u 36. minuti. Sudac Stark je pokazao na bijelu točku, što bi malo sudaca na svijetu napravilo.

"Vrlo rijetko sudac sudi takav jedanaesterac. Ovaj put se odlučio na to i na našu sreću to je bilo za nas. U nekim prijašnjim utakmicama nismo imali sreće i sad nam se vratilo."

"Pranjić i Vukojević mogu odigrati jednako dobro"


Ivica Olić je bio jedan od najpožrtvovnijih. Trčao je neumorno desnom stranom gore-dolje iako se vidjelo da to nije njegova pozicija. Mučio ga je nedostatak "desne noge", no to nije njegova krivnja.

"Po meni to nije iznenađenje jer on može igrati i lijevo i desno, odakle ulazi u sredinu. Od njega se očekuje da zabije gol."

Bilić je za utakmicu pripremio ofenzivnu taktiku, s Pranjićem umjesto Vukojevićem na zadnjem veznom.

"Ne bih puno o taktičkim detaljima. Pranjić igra dosta dobro u velikom klubu. Tu poziciju mogu igrati oba igrača, a na izborniku je da se odlučio. Siguran sam da bi i Vukojević napravio sve što se od njega traži jer je kvalitetan."

Vrlo se dobro vidjelo da nam nedostaje pravi Luka Modrić koji je i sam priznao da nije u najboljoj formi.

"Modrić je kvalitetan igrač i sigurno će doći na svoje, treba mu malo vremena da se vrati nakon ozljede. U trenucima kad ne ide jednog igrača, ostatak reprezentacije mora povući."

U hrvatskoj reprezentaciji nadaju se remiju Grčke i Izraela u sljedećem kolu.

"Budite sigurni da Grčkoj neće biti lako protiv Izraela. Nama je sad situacija puno lakša i s ovih sedam bodova s puno optimizma možemo čekati nastavak kvalifikacija."

"Marković je zaslužio mandat"

I za kraj, uskoro ćemo dobiti novog (ili starog) predsjednika HNS-a. Je li Barić za ostanak Vlatka Markovića ili misli da su potrebne nove snage?

"Ne želim se miješati u te stvari niti bih se bavio Markovićevim protukandidatima. Vlatko Marković je zaslužio taj mandat, ali tu odluku treba prepustiti HNS-u", zaključio je bivši izbornik.

Pročitajte više