KOVAČ VIŠE NIJE TRENER BAYERNA

Bayern počeo pregovore s novim trenerom: Kovač ga je jako dobro zapamtio

Foto: Gulliver / Getty Images

SKY SPORT javlja da je Bayern stupio u kontakt s trenerom koji mu je prvi izbor da naslijedi sinoć smijenjenog Niku Kovača.

Erik Ten Hag (49), trener Ajaxa s kojim je prošle godine oduševio nogometni svijet krasnim nogometom s kojim je došao na korak do finala Lige prvaka te osvojio nizozemsku duplu krunu, nakon dvije godine u Amsterdamu želi iskorak i povratak u Munchen. 

Jer nizozemski stručnjak je za vrijeme Pepa Guardiole tamo, od 2013. do 2015. bio trener druge momčadi Bayerna, odakle je otišao u Utrecht. Nakon dvije uspješne sezone tamo Ajax ga je pozvao i nije pogriješio.

Ten Hag je, prema njemačkim medijima, poručio da želi preuzeti Bayern, ali ne usred sezone, nego po njenom završetku. Isti izvori navode da Ajax pušta Ten Haga svjestan da ga zove jedan od najvećih klubova svijeta.

A tijekom Ajaxovog spektakularnog prošlosezonskog povratka među tu elitu, Niko Kovač je jako dobro zapamtio trenera koji će ga vjerojatno zamijeniti. 

Bio je u skupini Lige prvaka s njim i nije ga uspio pobijediti. Prva utakmica Bayerna i Ajaxa u Munchenu završila je 1:1, a druga u Amsterdamu 3:3.

Ali Kovač je još dobro prošao protiv Ten Haga koji je nakon toga do polufinala Lige prvaka impresivno izbacio Real i Juventus. 

Pročitajte više