Bayern

Bayernov tinejdžer ostavio u čudu Lukakua: "Je*eno je brz"

Foto: Guliver Image/Getty Images

BAYERN je u velikom derbiju u Dortmundu s 1:0 slavio protiv Borussije i tako u utrci za naslov njemačkog prvaka pobjegao rivalu na sedam bodova.

Jedan od najboljih igrača utakmice bio je 19-godišnji Kanađanin Alphonso Davies, lijevi bek Bayerna. Samo u prvom poluvremenu derbija Davies je imao 30 sprinteva s prosječnom brzinom od oko 35 km/h. Usporedbe radi, svjetski rekorder na 100 i 200 metara Usain Bolt postigao je maksimalnu brzinu od 44,7 km/h.

"Alphonso Davies je je*eno brz", komentirao je na Twitteru napadač Intera i belgijske reprezentacije Romelu Lukaku, a West Hamov Declan Rice poručio je kako bi volio biti brz poput Bayernovog tinejdžera.

Embed from Getty Images

Davies je rođen 2000. godine u izbjegličkom kampu u Gani gdje su njegovi roditelji živjeli nakon bijega iz Liberije u kojoj je bjesnio rat. Kad je imao pet godina, otišli su živjeti u Kanadu. Prije tri godine je dobio kanadsko državljanstvo i zaigrao za reprezentaciju te zemlje, a od prošle godine je u Bayernu koji ga je Vancouveru platio oko 15 milijuna eura.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više