BBC: Pršo sigurno neće izvoditi eventualne jedanaesterce za Hrvatsku

FRANCUSKA i Hrvatska dosad su se sastale tri puta i sva tri puta kao pobjednik je izašla Francuska. Dvaput u prijateljskim susretima 1999. – 3:0, 2000. – 2:0, te u polufinalu na Svjetskom prvenstvu 1998. 2-1. Tada je strijelac za Hrvatsku bio Davor Šuker, a za Francusku Lilian Thuram, kojemu su to bila zasad jedina dva gola za francusku reprezentaciju, piše BBC Sport.

Uz Thurama, Barthez, Lizarazu, Desailly, Zidane, Henry i Trezeguet igrali su protiv Hrvatske tada, a igrat će i danas. Od hrvatskih igrača jedino je Dario Šimić igrao 1998. godine protiv Francuza.

Robert Pires bio je strijelac za Francusku i 1999. i 2000. godine, a Trezeguet, koji je postigao drugi pogodak u susretu 2000. još je jedan igrač koji se upisao u strijelce u međusobnim susretima  reprezentacija.

BBC dalje piše da ukoliko Hrvatskoj bude dosuđen penal, sigurno ga neće izvoditi Dado Pršo. On je, naime, nakon promašaja u Ligi prvaka kada je Monaco igrao protiv Lokomotiva, rekao da nikad više neće pucati jedanaesterce.

U susretu će na protivničkim stranama biti nekoliko klupskih suigrača: Tudor – Thuram, Trezeguet, Pršo – Rothen, Robert Kovač - Bixente Lizarazu, Willy Sagnol.

Hrvatski izbornik Otto Barić najstariji je izbornik na Euru, 19. lipnja Barić će proslaviti 71. rođendan. Najstariji izbornik ikad bio je Rumunj Emerici Jernei koji je na Europskom prvenstvu 2000. godine imao 73. godine.

Francuska u posljednje dvije godine, ne računajući prijateljske susrete, nije doživjela niti jedan poraz. Posljednji poraz, od 2:0, Francuzi su ubilježili na Svjetskom prvenstvu 2002. godine kada su bolji od njih bili Danci.

Francuzi su jedina momčad koja je u kvalifikacijama uspjela osvojiti maksimalan broj bodova – jedina su reprezentacija, od ukupno 50, koja nije izgubila niti bod, piše BBC, te dodaje kako je Hrvatska tek pobjedom protiv Slovenije u dodatnim kvalifikacijama osigurala plasman na Euro.

Pročitajte više