Belgijski izbornik: Mi smo bolja ekipa kad je Hazard u svlačionici

IZBORNIK belgijske reprezentacije Roberto Martinez rekao je da je s tugom pratio što se u Real Madridu događa s kapetanom Edenom Hazardom, napomenuvši da na njega računa bez obzira na malu minutažu u klubu. "Hazard je kapetan reprezentacije. On je bio naš referentni igrač, bio je jedan od najutjecajnijih igrača na Svjetskom prvenstvu 2018.", izjavio je Martinez te dodao da je "s tugom" doživio proces koji je 31-godišnji ofenzivni igrač imao od kada je 2019. došao u Real Madrid.

Hazard je ove sezone nastupio u samo šest utakmica za europskog prvaka, pri čemu je na travnjaku proveo ukupno 229 minuta. Postigao je jedan gol, a jednom je asistirao.

"Mi smatramo da njegova situacija u klubu neće stvarno utjecati na ono što radi u reprezentaciji. Ne igra na istoj poziciji i nema kontinuitet koji je uvijek imao. Eden jako doprinosi našoj reprezentaciji, ne samo na terenu. On ne mora igrati da bismo imali dobru dinamiku unutar grupe, a njegovo iskustvo je ključno. Mi smo bolja ekipa kad je Hazard u našoj svlačionici", dodao je Martinez.

Belgija i Hrvatska odigrat će 1. prosinca utakmicu na Svjetskom prvenstvu, posljednju u skupini u kojoj su još Maroko i Kanada. Belgija je prije četiri godine osvojila brončanu medalju na prvenstvu odigranom u Rusiji, a Hazard je bio strijelac drugog pogotka u utakmici za 3. mjesto, u kojoj je Belgija s 2:0 bila bolja od Engleske.

Pročitajte više