TRANSFERI

Benfica odgovorila Biliću koliko traži za najnesretnijeg hrvatskog nogometaša

Foto: EPA

FILIP KROVINOVIĆ prošle godine igrao je sjajno za veliku Benficu, a tada novi hrvatski izbornik Zlatko Dalić nije krio da mu je ova "desetka" jako blizu popisa za SP. Ali onda se sezona iz snova srušila samo dvije minute prije kraja još jedne Krovinovićeve odlične partije...

Vratimo se ipak još malo unatrag. Prije dvije godine Krovinović je ostvario transfer iz snova. Sa samo 21 godinom i ni dvije godine nakon što je napustio HNL davljenika Zagreb, potpisao je za svjetskog velikana Benficu.

Niti dvije godine nakon što se borio za opstanak sa Zagrebom vodio je igru Benfice, a Dalić ga je htio voditi na SP

U novom klubu mu je sjajno krenulo. Novinari su hrvatskog veznjaka svjetskog velikana prozvali "motorom Benfice", "novim Modrićem" i igračem koji je "revolucionarizirao dosadnu i predvidljivu igru Benfice". Prošlu godinu otvorio je odličnom igrom u gradskom derbiju protiv Sportinga. 

I onda dolazi prekretnica s kojom smo počeli tekst. Krovinović je 21. siječnja 2018. namjestio prvi od tri gola Benfice protiv Chavesa (3:0) u prvenstvu i u 88. minuti pokušao spasiti loptu pokraj aut-linije, no nezgodno je stao i ozlijedio ligament desnog koljena pa je sezona za njega bila završena. Čekala ga je operacija i dugotrajna rehabilitacija.

Sezona iz snova srušila se samo dvije minute prije kraja još jedne Krovinovićeve odlične partije

Potrgani prednji križni ligamenti koljena značili su ne samo da je za Krovinovića završena sezona, nego i da je ostao bez SP-a. Vratio se tek nakon deset mjeseci, krajem studenog prošle godine. Ubrzo je otišao trener Rui Vitorija, koji ga je doveo u klub, a zamijenio ga je Bruno Lage pod kojim je momčad odlično igrala pa je oporavljenik Krovinović do kraja nedavno završene sezone dobio samo dvije prilike kao prvotimac. Jedna od njih bila je protiv Dinama u Europa ligi. 

Umjesto slave s Benficom i Hrvatskom, zbog teške ozljede čeka ga dokazivanje na posudbi

Bilo je jasno da nakon svega Krovinovića čeka novo dokazivanje i to najvjerojatnije na posudbi. Novu priliku nudi mu Slaven Bilić, koji je prije dva tjedna postao trener West Bromwich Albiona, engleskog drugoligaša velike tradicije, ali i ništa manjih ambicija, koji se pod hitno želi vratiti u Premier League. To je upravo uspjelo Norwichu, koji nakon što je bio prvak Championshipa od nove sezone opet kreće u Premiershipu i u tom pothvatu također računa na Krovinovića.

Želi ga i premierligaš Norwich, ali WBA je u prednosti zbog Bilića

Ali engleski mediji ističu da je WBA, premda drugoligaš, favorit za dovođenje Krovinovića, a razlog prednosti je Bilić. Hrvatski veznjak radije bi da ga u nepoznatom okružju vodi sunarodnjak kojem je Engleska druga domovina. Najnovije informacije kojima barataju mediji iz Midlandsa te portugalski Record govore da je Benfica engleske klubove obavijestila o cijeni Krovinovićeve jednogodišnje posudbe. Ona iznosi 600 tisuća eura. WBA je već ponudio 200 tisuća eura za privremeno dovođenje Krovinovića, ali je Benfica tu ponudu odbila te istaknula cifru za koju ga je voljna pustiti. 

Pročitajte više