Bernauer: Zagreb mi se sviđa više od Pariza

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

DINAMO i Rudeš odigrali su 3:3 na Maksimiru u posljednjem, 36. kolu SuperSport HNL-a. Modri klub ranije je osigurao naslov prvaka, pa ova utakmica nije imala rezultatski značaj. Fran Brodić, Takuro Kaneko i Sandro Kulenović bili su strijelci Dinama, dok su za Rudeš, koji ispada iz lige, pogodili Fran Topić, Vinko Petković i Jan Doležal.

Maxime Bernauer (25), francuski stoper, stigao je u Dinamo prošlog ljeta iz Paris FC-a. Na kraju se nametnuo Jakiroviću, odigrao 25 utakmica i zabio dva gola. Tijekom proslave je izjavio: "Teška sezona, ali na kraju smo uspjeli osvojiti titulu. Lijepo je slaviti s navijačima koji su nas podržavali cijelu sezonu. Podržavali su nas i u teškim trenucima, i mi i navijači zaslužujemo ovu proslavu. Liga je jako konkurentna i drago mi je da smo ju osvojili.

Došao sam ovdje osvajati trofeje. Sretan sam, uskoro treba nastaviti s poslom, trebamo se poboljšati i biti još bolji iduće sezone.
U nekim utakmicama smo postizali ciljeve zbog individualne kvalitete, ali možemo igrati bolje kao kolektiv i imati lakšu sezonu. Sezona je za mene bila teška. Prvi put sam van svoje zemlje i trebao mi je period prilagodbe, ali ostao sam fokusiran i na kraju sam dosta igrao. Trebam biti fokusiran na ono što mogu kontrolirati. Igrao sam i osvojili smo trofeje, to mi je najbitnije."

"Zagreb je opušten"

Rekao je kako hrvatsku metropolu preferira više od francuske: "Zagreb mi se sviđa više od Pariza jer dolazim iz malog grada. Pariz ima previše prometa, ljudi, auta i gužve. Bilo mi je teško tamo, Zagreb je glavni grad, ali život je opušten i ljudi su ljubazni. Dobro su me dočekali. Živim na Šestinama."

Pročitajte više