Bez dodatnih akreditacija za hrvatske novinare na OI u Ateni

GLAVNI tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Ivica Miočić Stošić zatražit će od urednika svih sportskih redakcija dnevnih glasila u Hrvatskoj da do 1. lipnja ove godine pošalju svoje potrebe za akreditacijama za izvjestitelje s Olimpijskih igara u Ateni, a onda će one, u suradnji s Hrvatskim zborom sportskih novinara (HZSN) biti raspoređene sportskim redakcijama tiskovnih medija.

To je danas nakon sastanka s predsjednikom i glavnim tanjikom HOO- Zlatkom Matešom i Ivicom Miočićem Stošićem izjavio predsjednik HZSN-a Jura Ozmec, najavivši da će HOO preko Organizacijskog odbora u Ateni zatražiti još novinarskih, a posebno fotoreporterskih akreditacija za tiskovne medije.

"Znamo da je HOO dobio 17 novinarskih i samo dvije fotoreporterske akreditacije i tu bi moglo biti problema pa smo čelnicima HOO-a iznijeli prijedlog Izvršnog odbora HZSN-a da se jedna fotoreporterska akreditacija dodjeli Fotografskoj agenciji Hrvatske (FAH), jer je to garancija da će većina hrvatskih redakcija imati najbolji izbor fotografija hrvatskih sportaša, ali o tome ćemo još jednom morati razgovarati kada budemo znali želje svih redakcija", rekao je glavni tajnik HZSN-a Marin Šarec.

Susret s prvim operativcima HOO-a čelnici HZSN-a iskoristili su i za razgovor o poboljšanju komunikacije između sportskih novinara i HOO-a, a predsjednik Mateša je predložio da uz redovne press konferencije, vezane uz pojedine događaje i sjednice Vijeća, jednom mjesečno organizira i redovite sastanke s novinarima na kojima bi se razgovaralo o radu HOO-a.

Predsjednik i glavni tajnik HOO-a prihvatili su i inicijativu IO HZSN-a za nastavkom izlaženja službenog časopisa HOO-a "OLIMP", čiji je zadnji broj tiskan nakon OI u Salt Lake. Čelnici HOO prihvatili su pomoć HZSN-a u ponovnom pokretanju časopisa i složili se da bi njegov sastavni dio trebao ostati prilog "Povijest hrvatskoga sporta" kako bi se nastavila tridesetogodišnja tradicija ovog sasvim sigurno potrebnog priloga za popunjavanje opće sportske kulture. "Olimp" će, vjerojatno kao tromjesečnik, ponovno početi izlaziti već prvih dana rujna, uz neke manje grafičke i sadržajne promjene, te uz uvođenje posebne stranice posvećene radu HZSN-a.

Na sastanku je razgovarano i o skorom dolasku predsjednika Međunarodnog atletskog saveza (IAAF) Lamine Diacka u Zagreb, gdje će mu domaćin biti Zlatko Mateša, te o sustavnijem informiranju novinara prije, tijekom i nakon službenih putovanja predsjednika i glavnog tajnika HOO-a.

(Hina) ad ad

Pročitajte više