eurobasket

BiH izgubila od Francuske. Evo kako se još može plasirati u osminu finala Eurobasketa

Foto: Fiba

REPREZENTACIJA Bosne i Hercegovine izgubila je u četvrtom kolu skupine B od Francuske 81:68. BiH se pobjedom nad Francuzima mogla kolo prije kraja plasirati u osminu finala Eurobasketa, ali Francuzi su odigrali bolje i zasluženo su slavili. No BiH se još i danas može plasirati u nokaut-fazu.

Uvjet za to je da Mađarska iznenadi Litvu (utakmica počinje u 17:15). U tom bi slučaju Litva i Mađarska ostale bez ikakve šanse za plasman dalje. No pobijedi li Litva Mađare, utakmica posljednjeg kola između Litve i BiH odlučit će o putniku u osminu finala. Litva bi uoči tog susreta bila na jednoj pobjedi i tri poraza. BiH bi bila na dvije pobjede i tri poraza. Pobjedom bi se Litva izjednačila s BiH, ali bi prošla dalje zbog boljeg međusobnog omjera. 

BiH propustila veliku šansu

BiH je utakmicu s Francuskom počela bolje, imala je po nekoliko poena viška u prvoj četvrtini, ali su njezini igrači u nekim situacijama kad su mogli lako poentirati nerezonski gubili loptu i držali su Francuze u igri. Prva je četvrtina završila 19:19, no u drugoj dionici je BiH pala, napravila je neke nevjerojatne pogreške, a Francuzi su to znalački kažnjavali i taj period su dobili s deset poena razlike. 

U trećoj četvrtini obje su ekipe igrale prilično loše, ali je koncem tog perioda igre BiH napravila značajnu seriju i u četvrtu četvrtinu se ušlo s prednošću Francuske od 52:50.

Tricom Robersona u prvom napadu u četvrtoj četvrtini BiH je povela 53:52, Francuska se totalno pogubila, ispala je iz ritma i krenula je prava drama u posljednjih nekoliko minuta. Nurkić je pogodio dvije trice zaredom, ali i Francuzi su znali uzvratiti i prednost je stalno prelazila s jedne na drugu stranu.

Sredinom četvrte četvrtine Guerschon Yabusele je zabio nekoliko važnih koševa i Francuska je povela pet poena razlike nešto manje od tri minute do kraja. Košarkaši BiH su se tada raspali i prestali su igrati. Olimpijski doprvak je do kraja znalački priveo utakmicu kraju i otišao je na veliku razliku, a BiH je propustila veliku šansu da nakon Slovenije napravi još jednu senzaciju jer joj se Francuska nudila cijelu utakmicu. 
 

Pročitajte više