KOVAČEV BAYERN

Bild: Kovač i njegova zvijezda najčešće su se sukobili zbog zagrijavanja

Foto: Getty Images / Guliver Image

JEROME BOATENG ovog će ljeta konačno napustiti Bayern, što je htio učiniti još prije godinu dana, ali Niko Kovač stopirao je njegovu prodaju jer je želio imati tri jaka središnja braniča u momčadi.

Tijekom sezone iskristaliziralo se da su udarni stoperski tandem Mats Hummels i Niklas Sule pa je Boateng većinu vremena proveo na klupi, ubilježivši samo 28 nastupa, premalo za igrača njegova kalibra.

Njemački Bild+ otkriva detalje koji objašnjavaju kad je i zašto puknuo odnos između stasitog defenzivca i hrvatskog trenera, odnosno sportskog direktora Hasana Salihamidžića.

Prva razmirica, piše Bild+, dogodila se na utakmici protiv AEK-a u Ligi prvaka prije koje se Boateng lijeno zagrijavao pa ga je Kovač izostavio iz početnog sastava. Nakon utakmice sastali su se u trenerovu uredu, gdje ga je Kovač kritizirao. Kad se u raspravu htio uključiti i Salihamidžić, Boateng mu je odbrusio: "Ti mi nemoj ništa govoriti, ti si me se želio riješiti na ljeto."

U veljači na utakmici protiv Herthe u kupu Kovača je iznervirala sporost kojom se Boateng priprema za zagrijavanje, koje je našem strategu jako važno. Već je znao slati cijelu momčad da trči "kamikaze" jer nije bio zadovoljan kako se zagrijavala.

Dolaskom Lucasa Hernandeza i Benjamina Pavarda potpuno je jasno da su Boateng i njegov nezainteresirani stav postali nepoželjni i da sigurno više neće biti Kovačeva veta na njegovu prodaju. Bayern navodno za Boatenga traži 15 milijuna eura, što je u današnje vrijeme sasvim razumna cijena pa će nezadovoljni branič vjerojatno lako pronaći novi klub u kojem će više igrati.
 

Pročitajte više