Bild o suđenju Vuškoviću: Glas mu je drhtao, održao je emotivan govor

Screenshot: X

MARIO VUŠKOVIĆ jučer je dao uvodnu izjavu i odgovarao na pitanja na Međunarodnom sportskom sudu (CAS) u Lausannei. Podsjetimo, hrvatskom nogometašu sudi se zbog dopinga nakon što ga je sud Njemačkog nogometnog saveza (DFB) u Frankfurtu u ožujku 2023. proglasio krivim za korištenje te ga suspendirao na dvije godine.

Formalno će se u Lausannei održati tri procesa jer su Vušković, Nacionalna antidopinška agencija Njemačke (NADA) i Svjetska antidopinška agencija (WADA) uložili prigovore na presudu DFB-a. Vuškovićev odvjetnik traži oslobađajuću presudu, dok NADA i WADA žele povećanje suspenzije na četiri godine.

Vušković je jučer na sud stigao u u pratnji majke Sanje, odvjetnika Tomislava Kasala i američkog odvjetnika Paula Greena, koji je prije godinu dana u sličnom slučaju branio atletičara Petera Bola, koji je na kraju oslobođen krivnje.

"Inzistirao je na tome da je nevin"

Bild navodi da je suđenje prvog dana trajalo sedam sati i da je otvoreno emotivnim govorom hrvatskog nogometaša, inače člana HSV-a. U njemu je trojici sudaca predvođenima Dancem Larsom Hilligerom govorio o svom životu i karijeri koja je naprasno prekinuta u rujnu 2022. "Glas Hrvata nekoliko je puta zadrhtao. Još je jednom inzistirao na tome da je nevin. Teško je reći hoće li uspjeti to i dokazati", navodi Bild.

Danas je drugi dan suđenja Vuškoviću.

Pročitajte više