Bilić ih je trebao spasiti, a sad su s njim zadnji u ligi

Foto: EPA

NAKON što je dobio otkaz u West Hamu, Slaven Bilić je imao dužu stanku koja je trajala gotovo godinu dana, a u rujnu ove godine preuzeo je saudijski klub Al-Ittihad.

Čelnici slavnog saudijskog kluba doveli su Bilića kako bi uveo red u svlačionicu i poboljšao rezultate. No Bilić u tri utakmice ne zna za pobjedu, prije njegovog dolaska Al-Ittihad je izgubio tri puta i jednom remizirao. Nakon što je Bilić stigao, navijači su se ponadali da će doći i pozitivni rezultati, ali Bilić u tri utakmice ima dva poraza i jedan remi, isto kao što su imali i prije njegovog potpisa ugovora. U posljednjoj utakmici prvenstva Al-Ittihad je jučer izgubio na svom terenu od slabašnog Al-Raeda 1:2.

Gosti su poveli u 45. minuti, a u 78. povećali prednost na 2:0, da bi Bilićeva momčad smanjila rezultat tek u osmoj minuti sudačke nadoknade. Kolo prije Al-Ittihad je izgubio od vrlo jakog Al-Hilala 3:1, a prije dva tjedna je protiv očajnog Ohoda odigrao samo 1:1 protiv kojeg je 40 minuta igrao s igračem više.

Al-Ittihad je trenutačno posljednja momčad prvenstva. U osam odigranih kola imaju dva remija i čak šest poraza. Bilić vodi najstariji klub u Saudijskoj Arabiji koji je osvojio osam naslova prvaka države, dva puta AFC Ligu prvaka, AFC Kup pobjednika Kupova...

Bilić je trebao biti čovjek koji će razbuditi momčad i vratiti je u borbu za naslov prvaka koji slavni arapski klub čeka od 2009. godine. No, kako stvari stoje, njegova ekipa će se ove sezone boriti za opstanak. Hrvatski trener, koji godišnje u Saudijskoj Arabiji zarađuje tri milijuna eura, prije pauze je vozio West Ham u kojem je dobio otkaz.

Isto su završile epizode i u Lokomotivi i Bešiktašu. U Rusiji je Bilić dobio otkaz nakon što je Lokomotiv ostvario najgori plasman u samostalnoj Rusiji, a u Bešiktašu se do pred kraj borio za naslov prvaka da bi sve upropastio u zadnjih nekoliko kola.

 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više