Bilić ostaje u Africi: Grčka je pokazala novo lice, sad se mora vaditi protiv Argentine

SLAVEN BILIĆ ostaje u JAR-u još nekoliko dana. Grci su ga pobjedom protiv Nigerije natjerali da promijeni planove. Hrvatski je izbornik nakon prve utakmice u kojoj je Grčka razbijena od Južne Koreje najavio vjerojatni prijevremeni povratak.

Očekivalo se da će i Nigerija lagano odraditi posao protiv Renhagelovih trupa, pa utakmicu protiv Argentine ne bi trebalo ni gledati. Jedan crveni karton sve je promijenio, Grčka je preokretom kakav je malo tko mogao očekivati stigla do pobjede...

"Grčka je pokazala novo, osjetno bolje lice i otkrila da psihološki nije potonula nakon poraza od Južna Koreje. Istina, to se dogodilo tek nakon što je Nigerija ostala s desetoricom igrača. Afrička momčad do tada je vodila i djelovala razigranije. No, i čovjeka više treba znati iskoristiti", rekao je Slaven Bilić za SN.

"Otto Rehhagel odlučio se za obranu s trojicom, vrativši se na dva stopera nakon isključenja. Veliki dobitak ulazak je Kyrgiakosa u posljednji red, dao im je čvrstinu, a opasno je prijetio i iz prekida pred suparničkim vratima. Daleko više prezentirali su Karagounis i Katsouranis u građenju igre, a Salpingidis, koji ih je golom Ukrajini i doveo na SP, potvrdio se kao njihov najopasniji napadač", kaže Bilić.

"I dalje su u teškoj poziciji za prolazak skupine, vaditi se moraju s Argentinom, međutim, jasno su demonstrirali da ih niti jedan rezultat neće slomiti, tako da će u Hrvatsku 7. rujna doći respektabilna momčad, koju Hrvatska apsolutno može pobijediti, ali će morati odigrati dobru utakmicu", zaključuje Bilić.

Pročitajte više