Bilić: Turci se bezrazložno pale, bili smo bolji u Beču i bolji smo danas

SLAVEN BILIĆ sinoć je gostovao u emisiji Istinom do gola gdje je prokomentirao trenutno stanje u reprezentaciji i najavio dvoboje dodatnih kvalifikacija s Turskom. Nane je uvjeren kako će Hrvatska naposljetku ipak otići na Euro.

"Iskreno, više ne razmišljam ni o čemu osim o Turskoj te svim klubovima u kojima igraju naši reprezentativci. Realno, velike su šanse Hrvatske protiv Turske, a za to nam razmišljati pravo daju naš rejting i vrijednost. Istinski sam optimist i vjerujem da smo u najmanju smo ruku al pari s Turcima i njihovim fanatizmom. Turci se pale, spominju taj kompleks koji smo navodno dobili od njih na Euru u Austriji, no nema tu istine. Mi smo i u toj utakmici bili bolji. Bitno je da nam se vraća Olić, ne samo zbog njegovih igračkih kvaliteta već i zbog karaktera", rekao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

Nezaobilazna tema bio je i Sammir te Mamićevo guranje Brazilca u reprezentaciju...

"Sammir već pet godina pokazuje da bi mogao biti odličan igrač. Treba biti realan i reći kako bi čovjek mislio ad se radi o svjetskoj klasi da na video izvučete njegove najsvjetlije trenutke, ali isto tako činjenica je da nema kontinuitet. Mi njega ne gledamo kroz utakmice HNL-a, nego kroz igre u Ligi prvaka, gdje nije briljirao. U Lyonu je nešto napravio, ali ne mogu ga usporediti s našim igračima na istoj poziciji koji igraju i inozemstvu. Mamić? Sa Zdravkom imam korektan odnos, sve i da neću, morao bih ga imati jer Dinamo, uz Hajduk, daje najviše reprezentativaca. On gura Sammira, kao što i svi ostali guraju svoje, ali ja vam tvrdim da u pet i pol godina otkad sam ovdje, nitko mimo volje stožera nije ušao u reprezentaciju", istaknuo je Bilić.

Na koncu je progovorio biranim riječima o Hajduku te bugarskom treneru Krasimiru Balakovu, ali i Krunoslavu Jurčiću...

"Krasimira Balakova valja pohvaliti. Ne znam čovjeka dobro, dvaput smo razgovarali, i moram priznati da mi je drag Balakov, kao i njegovi pomoćnici. Mislim da je on pravi trener i prava osoba za ovaj Hajduk. Dinamo? Dinamo gubi u Ligi prvaka jer su protivnici kvalitetniji, ali se ne sramoti, gubi. Složit ćemo se da je Dinamo igrao najljepše dok ga je vodio Josip Kuže, ali onda nije igrao Europu i kriteriji su bili utakmice u HNL-u. Jurčić radi dobar posao", dodao je za kraj.

Pročitajte više