BILIĆA ŽELI NAJGORI KLUB PREMIER LEAGUE Od njega traže novo božićno čudo

Foto: Getty Images/Guliver Image

RYAN GIGGS i Tony Pulis su ga odbili, nakon čega je posljednjeplasirani klub Premiershipa počeo pregovore s dvojcem koji je ove jeseni dobio otkaz u engleskim klubovima.

Engleski mediji prenose ekskluzivu Sky Sportsa koji donosi da Swansea City novo čudesno preživljavanje u Premier League traži sa Slavenom Bilićem ili Ronaldom Koemanom.
 
Menadžeri koji su zbog očajnih rezultata nedavno dobili otkaze u West Hamu i Evertonu jedina su dvojica kandidata za klupu jedinog velškog kluba u Premier League.
Tko god da preuzme Swansea čeka ga ogroman izazov. Jer kolo prije polovice prvenstva taj klub je na zadnjem mjestu Premier League, sa samo 12 bodova u 18 utakmica i tek 10 postignutih golova.
 
Zona spasa nije mu bodovno nedostižna, samo četiri poena. Tako je u teoriji. Praksa pokazuje da je Swansea u zadnja dva mjeseca ostvario tek jednu prvenstvenu pobjedu. Paul Clement, donedavno slavljen kao spasitelj, zato je dobio otkaz.
 
Swansea je prije samo par godina bio veliki hit Premier League, u koju je ušao 2011. Dvije godine kasnije osvojio je Liga kup, 2014. dočekao proljeće u Europi. Sezonu 2015. završio je na sjajnom osmom mjestu, usput pobjeđujući Manchester United i Arsenal u oba prvenstvena susreta, čime je postao tek treći klub u povijesti Premier League koji je to uspio. 
 
Nakon podviga vezanih uz vrh tablice, Swanseaju je došlo vrijeme za one s dna. U samo prva četiri mjeseca prošle sezone promijenili su čak četiri menadžera, a posljednji, spomenuti Clement, došao je na početku 2017. u klub koji je tada bio gdje ga je i upravo ostavio - na zadnjem mjestu.
 
Ancelottijev pomoćnik u Chelseaju, Realu, PSG-u i Bayernu, u 18 preostalih prvenstvenih utakmica osvojio je 26 bodova i tako na samom kraju sezone omogućio opstanak Swanseaju. Trener je nesumnjivo bio zaslužan, ali vrijedi istaknuti i učinak ključnog veznjaka Sigurdssona i napadača Llorentea.
 
Swansea je tako postao tek četvrti u povijesti Premier League koji se spasio ispadanja nakon što je Božić dočekao na dnu tablice i samo drugi koji je preživio u Premiershipu, a da je tijekom sezone promijenio trojicu menadžera. 
 
Clement, tada slavljen kao spasitelj, ove sezone ostao je bez spomentog dvojca, bez prilika, golova i bodova, pa se našao na udaru navijača Swanseaja zbog "negativnog i dosadnog nogometa", neshvatljivih taktičkih odluka i neefikasnosti.
Zanimljivo, sve ovo predbacivali su navijači West Hama njihovu donedavnom treneru Biliću koji je ozbiljan kandidat za Clementova nasljednika. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više