Argentinskom junaku iz Katara prijeti zatvor zbog silovanja

Foto: Profimedia

ARGENTINSKOM nogometašu Gonzalu Montielu (27) određena su psihijatrijska ispitivanja nakon što je u ožujku protiv njega podnesena kaznena prijava zbog teškog seksualnog zlostavljanja i silovanja. Montiel je optužen da je 1. siječnja 2019., na proslavi svog rođendana, s više ljudi drogirao i seksualno zlostavljao djevojku s kojom je tada bio u kratkoj vezi. Detalje je prošlog mjeseca u videozapisu iznijela žrtva.

"Ja sam Karolina, manekenka i hostesa koja je preživjela grupno silovanje čiji je glavni počinitelj Gonzalo Montiel, čovjek koji je postigao posljednji pogodak na Svjetskom prvenstvu 2022. Slavio se njegov rođendan i pozvao me kući. Upoznali smo se, a oni su me drogirali dok nisam izgubila svijest. To je dokazano tijekom istrage, to i da sam vrištala tijekom zabave. Gonzalo me silovao. Dugo sam tražila odvjetnike jer nitko nije htio sa mnom na sud, svi su htjeli da se nagodim", rekla je.

Montiel tvrdi da nije počinio zločin, a suđenje mu je zakazano za 17. i 20. rujna u Buenos Airesu. Montiel trenutno igra u Nottingham Forestu, gdje je na posudbi iz Seville, a pamti ga se kao argentinskog junaka sa Svjetskog prvenstva u Kataru, gdje je zabio pobjednički penal u raspucavanju u finalu protiv Francuske. Godinu dana ranije s Argentinom je osvojio i Copa Americu.

Pročitajte više