TRANSFERI

Bio je jedan od najvećih Mamićevih promašaja, a danas vrijedi šest milijuna eura

Foto: Pixsell

WILSON EDUARDO ime je koje su Dinamovi navijači odavno zaboravili, ako su ikad uspjeli i upamtiti, ali riječ je o jednom od transfera na koje je Zdravko Mamić, bjegunac od hrvatskog pravosuđa, svojevremeno bio najponosniji. 

"Sjedili smo u avionu i listao sam novine. Na svim portugalskim naslovnicama je njegova slika i najava kako će biti hit nove sezone. I mi smo ga uzeli. Napravili smo pravi posao i imam izuzetno dobar osjećaj s Wilsonom", slavodobitno je u ljeto 2014. izjavio Zdravko Mamić nakon što je iz Lisabona sletio u Zagreb s Wilsonom Brunom Navalom da Costa Eduardom ili, skraćeno, Wilsonom Eduardom.

Prema svemu se činilo da mora uspjeti u Dinamu: Proizvod slavne akademije specijalizirane za krila, mlad a opet ne premlad i dolazio je u klub pun sunarodnjaka. Ipak, nije se pokazao takvim.

Promijenio je puno klubova

Wilson je prije Dinama bio igrač tadašnjeg portugalskog drugoligaša Portimonense i Sportinga, iz kojeg je išao na nekoliko posudbi prije nego što je u ljeto 2014. godine stigao na posudbu u zagrebački Dinamo.

Za vrijeme njegova polugodišnjeg boravka u Dinamu tržišna vrijednost pala mu je za milijun eura, a zabio je i samo jedan pogodak. Brzo je vraćen u Sporting pa je Dinamo nakon samo pola godine prekinuo jednogodišnju posudbu koju je platio pola milijuna eura. 

Preporod u Bragi

Potucao se još malo po Eredivisie, a onda prešao u Bragu gdje je i danas, a može se reći i da igra nogomet karijere. S 29 godina na leđima prema Transfermarktu vrijedi više nego ikad prije u karijeri, čak šest milijuna eura, a to može zahvaliti svojoj formi u prošloj sezoni.

Naime, Wilson je u 32 utakmice u portugalskom prvenstvu zabio 12 pogodaka, a čini se da ni ove sezone neće biti puno drugačije. Zbog ozljede je u novoj sezoni odigrao samo dvije utakmice u kojima je na terenu proveo ukupno 106 minuta i zabio dva pogotka. Čini se da je Wilson pronašao idealnu sredinu da pokaže što zna. 

Pročitajte više