Srpski as mrtav pijan pred utakmicu policajcima: "Pobit ću vas kao pse!"

Foto: Profimedia

ADEM LJAJIĆ (32), nogometaš Novog Pazara, rano jutros je jako alkoholiziran napao recepcionera beogradskog hotela Holiday Inn. Uhvatio ga je za kragnu i prijetio mu da će ga pretući. 

Žrtva napada svjedočila je policiji da je Ljajić vidno alkoholiziran ušao u hotel u pratnji još jedne osobe. Htjeli su ući u bar, ali im je recepcioner rekao da ne radi. Ljajić je zatim ušao iza pulta, uhvatio recepcionera za košulju, vrijeđao ga i prijetio mu. Čovjek u Ljajićevom društvu također je verbalno napadao recepcionera.

Pijani Ljajić policajcima: Vidio sam vas, zapamtit ćete me!

Napadnuti je zatim pozvao policiju. Prilikom obavljanja razgovora s Ademom Ljajićem, on je odbio dati na uvid osobnu iskaznicu, vrijeđao je policajce i prijetio im, zbog čega je odveden u policijsku postaju. Za vrijeme dovođenja prijetio je patroli da ih je "vidio i da će ga zapamtiti", a po dolasku u postaju je rekao: "Sve ću vas pobiti kao paščad!" Inače, Ljajić je s klubom smješten u spomenutom hotelu jer danas igra utakmicu Lige za opstanak protiv Železničara iz obližnjeg Pančeva. 

Ljajić se ljetos pred 32. rođendan vratio u rodni Novi Pazar kako bi igrao za istoimeni klub u srpskoj Super ligi, u koju se vratio nakon 13 i pol godina. Novi Pazar, provincijski klub iz većinski bošnjačke pokrajine Sandžak, slavio je novo veliko pojačanje, a Ljajićev dolazak izazvao je euforiju u gradu. Navijači su u deliriju zbog Ljajićevog dolaska priredili veliku bakljadu u centru grada i oduševljeno dočekali novog heroja.

Čudo od djeteta sa Sandžaka je bilo predodređeno za najveće stvari

Ljajić je Srbiju napustio 2010. kao wonderkid velikana Partizana, koji ga je za čak 8 milijuna eura prodao Fiorentini. Sada se, pak, u rodni grad i domovinu vratio u skromni klub iz provincije iz turskog Karagumruka kao slobodan igrač. Ljajić je u inozemstvu igrao još za Romu, Inter, Torino i Bešiktaš. U karijeri je ofenzivni veznjak odigrao 426 utakmica, postigao 90 i namjestio 83 gola. Za Srbiju je u 47 nastupa postigao 9 i namjestio 6 golova.

Ljajić se itekako ima za čim osvrnuti u karijeri, no s obzirom na to kakav je supertalent bio, predviđalo mu se puno više u klubovima i reprezentaciji. U nacionalnoj momčadi najviše je ostao upamćen po tome što ga je 2012. izbornik Siniša Mihajlović izbacio iz reprezentacije jer je odbijao pjevati himnu Bože pravde. Ljajić je odbijanje pjevanja nacionalne pjesme pravdao time što je Bošnjak muslimanske vjeroispovijesti. 

Za Novi Pazar je ove sezone u 26 nastupa postigao 8, a namjestio 5 golova. 

Pročitajte više