Bivši engleski reprezentativac priznao: "U Liverpoolu sam izgubio ljubav prema nogometu"

Foto: Getty Images / Guliver Image

VISOKI transferi i milijuni na računima igrača promijenili su nogomet u posljednjem desetljeću. Jednostavno, kada igrač potpiše bogati ugovor, teško ostaje koncentriran na teren. Nešto slično doživio je Rickie Lambert, koji je 2. listopada odlučio završiti karijeru.

"Bio sam dobro plaćen, ali nikad nisam igrao zbog novca. Kada sam odlučio doći u Liverpool, žrtvovao sam se jer sam znao da neću igrati u prvih 11 i tada sam počeo gubiti ljubav prema nogometu", priznao je 35-godišnji napadač u razgovoru za Daily Mail.

On je stigao na Anfield u ljeto 2014. iz Southamptona za pet milijuna eura. Međutim, nije se naigrao kod Brendana Rogersa te je zabio 11 golova u 36 utakmica.

"Nikad nisam trebao prihvatiti klupu, iako me Brendan Rodgers uvjerio da budem zamjena za Suareza i Sturridgea. Nikad nisam bio brz ili tehnički dobar kao najbolji igrači, ali u mojoj glavi sebe sam vidio kao najboljeg", naglasio je Lambert, koji je tijekom karijere igrao još za Blackpool, Macclesfield Town, Stockport County, Rochdale, Bristol Rovers, WBA i Cardiff City.
 
Za reprezentaciju Engleske odigrao je 11 utakmica i zabio tri gola. 
 

Pročitajte više