Bivši golman Hajduka je igrač sezone svog kluba. Dobio nadimak Lord Commandant

Foto: Instagram

KARLO LETICA (27), bivši vratar Hajduka koji je najviše ostao upamćen po golu koji je zabio 2018. godine za pobjedu Bijelih protiv Istre u sudačkoj nadoknadi pa nakon toga završio na naslovnici španjolske Marce koja ga je povezivala s Real Madridom, danas brani za švicarski Lausanne, i to jako dobro. Nedavno je proglašen za igrača mjeseca ožujka švicarske lige, a prije mjesec dana na utakmici protiv Lugana je u sudačkoj nadoknadi sve oduševio obranivši dva puta kazneni udarac.

Njegov klub mu je sada dao posebnu počast. Odabran je za najboljeg igrača sezone svog kluba, a Lausanne mu je posvetio posebnu objavu na društvenim mrežama uz nadimak "Lord Commandant", što aludira na popularnu seriju Igre prijestolja. Letica je jedan od glavnih razloga što je njegov klub uspio ostati u ligi.

Letica napokon pronašao stabilnu sredinu

Bivši vratar Hajduka se Lausanneu pridružio prošlog ljeta i s tim klubom je potpisao ugovor do ljeta 2025. godine. Njegova momčad nije imala bajnu sezonu pa je završila kao desetoplasirana momčad lige, sedam bodova iznad mjesta koje vodi u dodatne kvalifikacije za ostanak u ligi.

Letica je njihova najsvjetlija točka sezone i već su počele špekulacije da bi mogao na ljeto otići u jači klub. Međutim, Letica je u Švicarskoj napokon pronašao stabilnu sredinu te je ove sezone 34 puta branio, a svoju mrežu je sačuvao u deset utakmica. Podsjetimo, Hajduk ga je na ljeto 2018. prodao u Club Brugge za tri milijuna eura, a oni su ga slali na posudbe u talijanski SPAL i Sampdoriju prije nego što je kao slobodan igrač otišao u Cluj 2021. godine. U Rumunjskoj je nakon toga još branio za Hermannstadt te prošlo ljeto otišao u Švicarsku.

 

Pročitajte više