KORONAVIRUS U SPORTU

Bivši teniski broj jedan: Zar Novak nema dovoljno novca pa mu je trebao Adria Tour?

Foto: EPA

NAKON što je Adria Tour otkazan jer je testiranje potvrdilo da su Grigor Dimitrov i Novak Đoković pozitivni na koronavirus, brojne poznate osobe iz svijeta tenisa dale su svoj sud o toj situaciji.

U razgovoru za rumunjske medije legendarni tenisač i bivši svjetski broj jedan Ilije Nastase osvrnuo se na otkazivanje Adria Toura i kritizirao Novaka Đokovića.

"Novak je jako dobro znao koji rizik preuzima s organizacijom takvog turnira. Mislio je da su svi glupi, a samo on pametan i eto što se dogodilo", rekao je Nastase za rumunjske medije pa je dodao:

"Ako su se zbilja svi pridržavali pravila kao što govore, a svejedno su se zarazili, onda je ovaj virus jako opasan. Naravno, onaj tko ne poštuje pravila zaslužuje platiti cijenu za to. Što je Đokoviću trebao ovaj turnir, zar nema dovoljno novca? Cijeli turnir je bio beskoristan."

Zaražen i Ivanišević

Podsjetimo, ranije danas objavljeno je kako je, nakon Dimitrova i Đokovića, na koronavirus pozitivan i Goran Ivanišević koji je to saznao tek nakon trećeg testiranja. 

Ivanišević je bio i direktor turnira u Zadru koji je prekinut uoči samog finala nakon što se saznalo da bugarski tenisač Grigor Dimitrov ima koronavirus. Nakon toga je objavljeno da su pozitivni na koronavirus i Đoković, Borna Ćorić i Viktor Troicki.

"Osjećamo se odgovornima, ovo je bila jedna velika super stvar. Žao mi je svih zaraženih, ali na neke stvari se ne može utjecati, kao i na ovu. Jedino me smeta što smo mi glavni krivci i ljudi skupljaju političke poene na nama, a u Zadru je najmanje zaraženih. Sve se svalilo na naša leđa, to nije u redu", rekao je nedavno Ivanišević za RTL i otkrio kako se Đoković dobro osjeća, ali da mu nije lako zbog svega što se dogodilo.

 

 

Pročitajte više