REGIJA

Bivši trener Gorice ludim preokretom u sedam minuta zakomplicirao prvenstvo Slovenije

Foto: Pixsell

MARIBOR je u 28. kolu slovenskog prvenstva u ludoj utakmici pobijedio Triglav 3:1 u gostima i tako došao na samo bod zaostatka za vodećom Olimpijom.

Momčad Sergeja Jakirovića, bivšeg trenera Gorice, gubila je 1:0 sve do 78. minute, kad ju je u život nevjerojatno glupim autogolom vratio Udovič.

Pet minuta kasnije Luka Zahovič je nakon lijepe akcije zabio za preokret, a bodove gostima osigurao je Tavares lijepim potezom u 85. minuti.

Maribor je tako iskoristio raspad sistema u Olimpiji i s tri pobjede od nastavka prvenstva se potpuno vratio u igru za naslov prvaka. Olimpija je u nastavak natjecanja ušla s pet bodova više od Celja i Aluminija i devet više od Maribora. No, Ljubljančani su izgubili zadnje dvije utakmice zaredom, a u kakvoj su krizi, sinoć je pokazao Bravo koji je u Ljubljani slavio 5:0.

U neviđenoj gužvi na vrhu tablice u igri je i Celje koje bi bilo prvo na tablici da nije izgubilo kod kuće od Mure koja, pak, ima samo šest bodova manje od Ljubljančana.

Do kraja prvenstva na rasporedu je najveći slovenski derbi u Ljubljani sljedećeg vikenda, a u zadnjem kolu igraju Celje i Olimpija.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više