HNL

Bjelica otkrio kakvu utakmicu očekuje protiv Gorice pa poručio: Blizu smo izvrsnosti

Srecko Niketic/PIXSELL

OSIJEK u subotu od 15 sati gostuje kod Gorice u 15. kolu 1. HNL-a.

Gosti domaćinu bježe sedam bodova, ali uz dvije utakmice više odigrane. Za Nenada Bjelicu, trenera gostiju, meč u Velikoj Gorici prilika je za novi bijeg Dinamu na četiri boda.

"Nemam razloga ne biti optimističan s obzirom na naše dosadašnje rezultate. Momčad je jako dobro odgovorila svim zahtjevima, postigla zapažen niz natjecateljskih uspjeha i želimo ga nastaviti i protiv Gorice koja sigurno ima kvalitetu. Nije tamo samo Lovrić opasan, kompaktni su i posloženi u svim linijama. Znamo da je težak izazov pred nama, no naporno ćemo raditi na terenu za pobjedu. Lijepo je da smo i jedni i drugi u vrhu, to je svakako derbi i nadam se da će biti dobra utakmica", rekao je Osijekov trener pa dodao:

"Ima neodigranih utakmica, no ne bavimo se time. Dugačak je put, puno puta se kaže da to nije sprint na stotinu metara, nego maraton od 36 kola u kojem želimo biti izvrsni. Zasad smo blizu te izvrsnosti i vjerujemo u ono što radimo."

Govorio je i o sastavu:

"Pilj neće biti na raspolaganju jer je zadobio neugodan udarac u ogledu s Varaždinom. Neće biti ni Ercega koji je blizu povratka, ali s njim ne želimo pretjerano riskirati. Od ranije, kao što je poznato, nema Grezde. S druge strane, vraćaju se Jugović i Kleinheisler, vjerujem da ćemo imati dobru startnu postavu, kao i kvalitetne alternacije na klupi. Gorica se isto kao i mi voli nadigrati, orijentirani su napadački, pa će to biti otvorena utakmica. Vjerujem da ćemo pobijediti, to nam je svakako cilj."

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više