Bjelica se vraća kući nakon 18 godina: Dolazim pobijediti Osijek

Foto: Getty Images

DINAMOV trener Nenad Bjelica nakon 18 godina vraća se u Gradski vrt. Derbi Osijeka i Dinama, trećeplasiranog i prvoplasiranog kluba hrvatskog prvenstva, u 13. kolu na rasporedu je u nedjelju s početkom u 17:30.

Nenad Bjelica respektabilnu profesionalnu igračku karijeru započeo je u Osijeku 1991. godine. Dvije godine kasnije otisnuo se u Španjolsku u kojoj je nastupao za Albacete (1993. - 1996.), Real Betis (1996. - 1998.) i Las Palmas (1998. - 1999.).

S prvim danom srpnja 1999. godine vratio se u Osijek i zadržao do konca 2000. godine i odlaska u Kaiserslautern (2001. - 2004.) nakon kojeg su uslijedili angažmani u Admiri Wacker (2004. - 2006.) i Kärntenu (2006. - 2008.) u kojem je okončao 17-godišnju igračku karijeru.

Ususret nedjeljnom prvenstvenom ogledu s Osijekom (17:30), povratak u Gradski vrt vraća mu uspomene na djetinjstvo i prve nogometne korake.

"Mislim da sam 2000. godine odigrao posljednju utakmicu na Gradskom vrtu. I baš, čini mi se, protiv Dinama. Bio je remi (1:1) i mislim da sam bio isključen. Mladi Bebek me isključio. Općenito mi je lijepo vratiti se u Osijek, odnosno na Gradski vrt na kojem sam odrastao i napravio svoje prve nogometne korake", prisjetio se Nenad Bjelica.

Dinamo je posljednjih osam utakmica u svim natjecanjima bio u statusu gosta. Utakmica s Osijekom deveto je Dinamovo gostovanje zaredom. Statistika je na Dinamovoj strani, kao i tradicija jer zagrebački klub rijetko gubi u Gradskom vrtu. Od 1998. godine pa do danas Osijek je slavio u tek pet utakmica. Posljednju pobjedu ostvario je krajem ožujka 2014. godine.

"Radujem se utakmici jer smo i Osijek i mi u dobroj formi, što je garancija jedne kvalitetne utakmice. Pred nama je derbi HNL-a, a sljedeći tjedan i tjedan nakon reprezentativne pauze ponovno derbiji HNL-a. Drago nam je da su naše utakmice protumačene kao derbiji jer to znači da radimo dobar posao. Priprema za Osijek koncipirana je kao za svaku drugu utakmicu. Leovac, Majer i Dilaver izvan su kadra. Ostali su spremni. U Osijek će otputovati 18 najspremnijih igrača. Poštujemo Osijek, poštujemo njegovu momčad, poštujemo njegovog trenera. Nadam se korektnoj utakmici u kojoj će pobijediti bolji. Nadam se da će to biti Dinamo", optimistično je poručio Nenad Bjelica pred nadolazeći europski tjedan i utakmicu sa Spartak Trnavom na Maksimiru u sklopu grupne faze četvrtog kola Europa lige.

"Ništa me ne ometa, ne razmišljam o europskom tjednu. Samo mi je Osijek u glavi. Moramo pružiti svoj maksimum i dat ćemo sve što možemo. U ponedjeljak ćemo razmišljati o daljnjim planovima."

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više